Pàgines
- Pàgina d'inici
- ARROSSOS i PASTES
- VERDURES i LLEGUMS
- CARNS
- PEIXOS i MARISC
- SOPES i CREMES
- OUS i FORMATGES
- PANS i COQUES
- POSTRES i DOLÇOS
- SALSES
- A-Z RECEPTES DE CUINA
- A-Z POSTRES i DOLÇOS
- CONSELLS i RECOMANACIONS
- LLIBRES i PUBLICACIONS
- JORNADES i FIRES GASTRONÒMIQUES
- PROPOSTES i ACTES GASTRONÒMICS
- CUINATERÀPIA BIO
- CUINATERÀPIA SOLIDÀRIA
dijous, 21 d’octubre del 2010
Jornades Gastronòmiques “el Niu”, a Palafrugell
Les jornades gastronòmiques “el Niu”, a Palafrugell, avancen enguany les seves dates de celebració ja que tindran lloc del 22 d'octubre a l'1 de novembre amb la participació de set restaurants del municipi que oferiran la possibilitat de degustar un dels plats més emblemàtics de la cuina local, “El niu”.
Els establiments participants són, La Xicra de Palafrugell; restaurant el Balcó de Calella – Hotel Sant Roc, de Calella; els restaurants Hotel Casamar, Hotel Llafranc i Hotel Llevant, de Llafranc; el restaurant Hotel Tamariu i la Sala Gran de Llofriu.
El menú de la campanya consta d’un “empedrat”, Es Niu, poma al forn, vi, aigua i cafè, amb preus que oscil•len entre els 30 i els 40 euros, segons l’establiment.
Un dels objectius d’aquestes jornades, que organitza l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell, és fer conèixer el Niu als que encara no l’han descobert i, a la vegada, fer-lo més accessible als amants de la gastronomia tradicional.
Per aquesta edició la campanya renova la seva imatge gràfica per donar-li un nou enfocament, un aire més actual, proper i fresc, associant el concepte de el Niu a les xefles i àpats de barraca. A la vegada, es pretén acostar aquesta tradició gastronòmica al públic d’entre 30 i 45 anys que n’havien sentit a parlar o que el menjaven quan eren petits. Per això, s’ofereix la possibilitat d’encarregar-lo i endur-se’l a casa.
El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc, que en els seus inicis no s’hi posava carn. Es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.
És un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.
La preparació d’aquest plat és molt llarga, és per aquesta raó, que habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquesta raó és important remarcar la col•laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.
Font: Ajuntament Palafrugell
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada