diumenge, 17 d’octubre del 2010

Tot a punt per a la 3a edició de Fira de la Clementina a Bítem

Bítem celebrarà una nova edició de la Fira de la Clementina entre els dies 22 i 24 d'octubre.

L'alcalde pedani, Josep Cugat, acompanyat de l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, han explicat els detalls d'aquest certamen firal que arriba a la seva tercera edició amb increment d'expositors, 46 en total, i noves activitats vinculades al producte més emblemàtic del poble. Les jornades gastronòmiques tenen un any més un paper principal amb la demostració de cuina, amb la clementina com a producte base, per part de restauradors de Bítem i de l'associació Plat i Got.

La inauguració de la Fira de la Clementina es farà el divendres 22 d'octubre a les 18 hores i estarà presidida pel vicepresident del Congrés dels Diputats, Jordi Jané. L'endemà dissabte tindrà lloc la jornada tècnica, organitzada pel Departament d'Agricultura, que enguany està dedicada als efectes del canvi climàtic sobre l'agricultura. La conferència anirà a càrrec del meteoròleg de TV3 Francesc Mauri. L'alcalde pedani de Bítem ha destacat també, entre els actes previstos, la primera edició de la Festa dels Tres Tombs, i les activitats dedicades als més menuts, com un parc infantil i tallers educatius, un dels quals dedicat a la poda de bonsais.

L'alcalde de Tortosa ha valorat la consolidació de la Fira de la Clementina i ha dit que és fruit de la implicació de totes les entitats del poble. Ferran Bel ha afegit que enguany la fira es podrà fer en millors condicions ja que l'Ajuntament ha cobert la pista del recinte firal on tenen lloc les activitats.

Pel que fa a la situació del sector de la clementina, Josep Cugat ha avançat que la previsió aquesta temporada és d'una collita inferior en volum, però s'ha mostrat confiat que els preus puguin compensar aquesta davallada.

Tota la informació de la Fira de la Clementina està disponible a www.clementinadebitem.cat.

Font: www.viulebre.com