dilluns, 25 d’octubre del 2010

Pebrots del piquillo farcits de bacallà

Ingredients per a 4 persones:

20 pebrots del piquillo (2 o 3 llaunes)
250 grams de bacallà
2 cullerades de farina
2 cullerades de mantega
1 got de llet


Salsa:

3-4 pebrots i el suc de la llauna
2 cullerades de salsa de tomàquet fregit
8 cullerades de nata líquida per cuinar
Sal





Preparació:

Posar el bacallà al remull, un cop dessalat, esprémer i suprimir les pells i espines i esmicolar.

Posar un pot al foc amb la mantega i la farina, deixar-ho rossejar una miqueta i afegir la llet bullint movent amb una cullera o varetes durant 5 minuts. Afegir el bacallà dessalat esmicolat, fer uns bulls i rectificar de sal. Aquest serà el farcit i el podeu deixar en la textura que més us agradi, o bé així, esmicolat, o aixafat amb una forquilla, o sinó, si ho voleu amb una textura ben fina, ho passeu pel turmix. Sigui com sigui, un cop tingueu el farcit al punt, el deixeu refredar.

Obriu les llaunes de pebrots, escorreu el suc en un got i el reserveu. També reserveu 3-4 pebrots -per exemple si n’hi ha algun que surti trencat o massa petit- i la resta ja podeu passar a omplir-los amb una cullereta i situar-los en una font refractària.

Passar els 3-4 pebrots reservats, amb el suc de la llauna, la salsa de tomàquet fregit i la nata líquida per la batedora, rectificar el punt de sal i cobrir els pebrots amb la salsa.

Introduir la safata al forn a 175º durant 20 minuts. Servir-ho en la mateixa safata.