divendres, 29 d’octubre del 2010

16 municipis del Maresme promocionen la gastronomia del bolet.





El món micològic i les qualitats culinàries dels bolets són cada vegada més presents a la gastronomia del Maresme. 16 municipis participen aquest any a les Jornades Gastronòmiques de Tardor del Bolet que es perllongaran fins el 30 de novembre

Els restauradors que participen a les jornades gastronòmiques de tardor dedicades al bolet ens sorprenen cada any oferint-nos de la recepta més tradicional a la més innovadora. També ho fan els xarcuters que han convertit la botifarra de bolets en un clàssic de la tardor, això sí, cada establiment té la seva pròpia recepta. I és que els bolets donen molt de joc a la cuina i cada vegada agrada més trobar-se'ls al plat.

Prop d'un centenar de restaurants de 16 municipis del Maresme han preparat menús i plats especials amb aquest producte com a ingredient principal. Una oferta gastronòmica completa i variada de la què podrem gaudir fins el 30 de novembre.

Els municipis que participen en aquesta edició de les Jornades gastronòmiques de tardor dedicades al bolet són: Arenys de Mar, Arenys de Munt. Argentona, Caldes d'Estrac, Calella, Dosrius, Mataró, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

Cada població ha organitzat activitats complementàries: tallers de cuina, fires, exposicions, sortides per anar a buscar bolets...

Per tal de difondre les diferents programacions, el Consorci de Turisme conjuntament amb el projecte del Consell Comarcal "Productes de la Terra-Artesania Alimentària" han editat un fullet on, a més de les activitats, els restaurants que hi participen i les xarcuteries que ofereixen botifarra de bolets, es poden trobar sucoses receptes aportades per professionals de la comarca que ens permeten cuinar els bolets a casa de diferents formes.
Consulteu el pdf de les jornades fent clic aquí

Per a més informació / Para más información / More information / Plus d'information:
Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Pl. Miquel Biada, 1
08301 Mataró (Barcelona)
www.costadebarcelonamaresme.cat
costadebarcelonamaresme@ccmaresme.cat
Tel. +34 93 741 11 61
Fax. +34 93 757 21 12