divendres, 16 d’abril del 2010

Pit i coll de xai amb pèsols

Ingredients:

1 quilo de pit i coll de xai
llard de porc
oli d'oliva
2 cebes mitjanes
2 tomàquets
1 grill d’all
1 gotet de vi ranci
400 g de pèsols frescos
aigua o brou

per a la picada:
2 grills d'all
julivert
100g d'ametlles
una llesca de pa fregit o una torradeta


Preparació:

Posarem en una cassola l’oli i el llard. Quan sigui calent enrossirem els talls de pit i coll de xai salpebrats prèviament i quan siguin rossets els traurem i reservarem.


Ara amb el mateix oli i farem el sofregit. Primer posarem la ceba que tindrem pelada i tallada a daus ben petits, quan aquesta comenci a enrossir hi posarem el grill d’all també tallat ben petit juntament amb unes gotes d’aigua fins que ens quedi la ceba ben confitada, que serà quan hi afegirem el tomàquet i deixarem una estona més remenant,fins que tinguem el sofregit al punt.

Seguidament, tornarem a posar el xai a la cassola i li tirarem al damunt un gotet de vi ranci que deixarem evaporar. Ho cobrirem amb aigua o brou que tindrem calent i deixarem coure lentament fins que el xai sigui ben tovet.

Després hi afegirem els pèsols, provarem de sal i ho deixarem fins que aquests siguin gairebé cuits, aleshores hi posarem la picada, deixarem coure uns 20-25 minuts més, apagarem el foc i ja ho tindrem a punt. Hem de procurar servir-ho ben calent.