dijous, 15 d’abril del 2010

HostelCat, 2a Fira Professional d'Hostaleria i Restauració i 1a Mostra de Gastronomia

Del 18 al 20 d'abril de 2010 es farà a Reus HostelCat, 2a Fira Professional d'Hostaleria i Restauració i 1a Mostra de Gastronomia


Hostelcat és la fira que aplega el sector de l’hostaleria, el turisme i la restauració del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i de bona part de les comarques del sud de Barcelona. Un territori que es caracteritza per ser un important pol de turisme i, en conseqüència, d’atracció d’empreses proveïdores. Tot plegat, acompanyat per una gastronomia caracteritzada per la riquesa dels seus productes: el peix, el vi, l’oli d’oliva, etc.

En aquest entorn Hostelcat és el punt de trobada de professionals, proveïdors, institucions, etc.

Després de l’èxit aconseguit amb la primera edició, HostelCat s’obre enguany al públic final i s’estructurarà de la següent manera:

Dia 18: 1a Mostra de Gastronomia de la Catalunya Sud
Dies 19 i 20: 2a Fira Professional d’Hostaleria i Restauració

1a Mostra de Gastronomia:
És l’aparador dels productes de qualitat del territori. Hi seràn molt presents els
vins de totes les DO de la demarcació i també els plats més típics, com els arrossos, el peix, el menjablanc, etc. que es podran degustar durant tot el dia.

Funcionament de les degustacions i els punts hostelcat:
Amb l’entrada de 5 €, s’obtindran 2 punts hostelcat i 1 copa de vidre per poder tastar els diferents vins que hi haurà a la fira. Els visitants podran comprar talonaris de 5 punts hostelcat a un preu de 5 €. Algunes de les degustacions previstes són: fideuà, arròs negre, sopa de peix, crema de galera, llagostí dolç de Sant Carles, llesques de pa amb oli i fruits secs, gelat, menjablanc i pastís de garrofes, etc. Tots els plats tindran un preu d’entre 1 i 2 punts hostelcat.

PERE TÀPIAS A LA MOSTRA DE GASTRONOMIA:
L’espai del Taller de Cuina també estarà ocupat durant tot el diumenge dia 18 amb cuina en directe. Així, al matí es treballarà en la promoció dels col·lectius de cuina de la demarcació com Les Cuines del Vendrell, Cuina del Baix Gaià, Sant Carles de la Ràpita. Aquesta activitat estarà presentada pel popular Gastrònom Pere Tàpias.

A la tarda, el showcooking de la Mostra de Gastronomia anirà a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Els alumnes dels tots els mòduls de l’Escola faran plats típics i demostracions de diferents tipus de servei de taula a l’Estand que l’Escola té a HostelCat.

A més de les degustacions i les demostracions al Taller de Cuina, diumenge també hi haurà venda directa de productes d’alimentació com xocolata, embotits, caramels, pernil, formatge, pastisseria, etc. Aquests expositors també oferiran degustacions dels seus productes a canvi dels punts hostelcat.
D’altra banda, també es podran comprar els vins, caves i la resta de productes de les confraries i cooperatives que exposaran els seus productes.

Trobareu tota la informació de la Fira hostelCat al seguent enllaç http://www.firareus.com/hostelcat