Avui us explicaré com fer l’arrebossat dels calamars perquè ens quedin ben cruixents;
ho farem amb tempura.
Què és la tempura?
Doncs com molts ja sabeu, la tempura és una massa de farina per arrebossar els aliments molt típica en la cuina japonesa, encara que originàriament va ser importada pels comerciants portuguesos. La barreja dels ingredients dóna com a resultat una massa esponjosa, lleugera i cruixent. Aquest tipus d'arrebossat s'aplica tradicionalment als peixos i mariscs i a les verdures, que han d'estar molt frescos perquè el plat quedi deliciós. Per degustar al màxim els aliments preparats amb tempura, és important consumir calents, perquè la massa no perdi la seva textura.
En aquesta recepta s'han emprat anelles de calamar, molt apropiades també per a aquest tipus de cocció, i que quedaran més lleugeres que les preparades tradicionalment a la romana.
Els calamars aporten una bona quantitat de proteïnes i són baixos en greix. Pel seu alt contingut en colesterol, s'aconsella un consum moderat a les persones que tenen hipercolesterolèmia.
Com que és una tècnica que necessita molt oli, és important retirar el que queda en excés amb paper absorbent. L'oli de gira-sol es pot substituir per oli d'oliva, ja que aquest aguanta millor les altes temperatures que s'assoleixen al fregir.
Ingredients:
1 got de sifó
1 pessic de color vegetal
1 culleradeta de bicarbonat (tamany cafè)
sal
farina blanca
oli d’oliva
Elaboració:
Posarem en un bol tots els ingredients deixant per últim la farina que la anirem posant mica en mica i amb les varetes anirem remenant fins que ens quedi amb una textura com si fos una crema en el punt que comença a espessir.
Seguidament la deixarem reposar un mínim de tres hores a la nevera abans de fer-la servir (també la podem deixar feta d’un dia per l‘altre ja que ens aguantarà ben bé tres o quatre dies).
Quan ens disposem a utilitzar-la tornarem a remenar bé i ja podrem començar a arrebossar.
Els passos a seguir ara son tres:
1. Passar-los per farina blanca
2. Posar-los dins el bols on hi tenim la tempura
3. Fregir-los en una paella o fregidora amb oli abundant
Els secrets, doncs:
1. Cal que hi hagi suficient oli com perquè surin, o sigui no quedin recolzats al fons de la paella.
2. Si veiem que el arrebossat no s’enganxa prou, és que hi falta una mica més de farina i la podem afegir fins a trobar la textura correcte.
Veureu que no hi ha ou, i és que no en posem expressament, donat que aquest el que fa és que l’arrebossat quedi tou.
Amb aquesta tempura també i podem arrebossar sípia, gambes, musclos o bé carbassó, albergínia, pebrot verd, pebrot vermell, anelles de ceba o qualsevol altre peix o verdura que us agradi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada