dimarts, 13 d’abril de 2010

Peus de porc arrebossats

Ingredients per a 4 persones:

4 peus sencers partits per la meitat
2 ous
farina blanca
farina de galeta o pa torrat
oli d’oliva






Preparació: 


El que haurem de fer primerament serà treure’ls-hi l’os central.
Tot seguit els passarem per farina blanca, després per l’ou batut ben passat, que s’impregnin bé i ja per acabar amb el procés, els passem pel pa torrat fent pressió amb les mans per tal que quedi ben enganxat.

Així arrebossats els deixarem en repòs uns 15 minuts.

Passat aquest temps, posarem abundant oli en una paella i quan aquest sigui ja calentet posarem el peu de porc, primer d’un costat i després de l’altre deixant que tan d’una banda com de l’altra ens agafin un color ben rosset, vigilant però, que no se’ns cremin massa. Els traurem posant-los en un plat sobre paper de cuina per retirar l’excés d’oli i tot seguit ja es poden servir.



Secrets:
1.- Per tal que no es cremi l’oli, tirar-hi uns quants escuradents a dins la paella (4 o 5).
2.- Si els bullim a casa, caldrà deixar-los refredar per arrebossar-los.
3.- Si els comprem ja bullits, posar-los al microones 3 segons, perquè sinó ens podem trobar que com que l’arrebossat és un procés força ràpid, potser se’ns quedarien freds de dins.
4.- Caldrà que us prepareu una tapadora per protegir-vos, ja que esquitxen moltíssim.