dilluns, 14 de desembre del 2009

Una de salsafins


Voleu donar un toc especial a les vostres cassoles aquest Nadal?, doncs no us perdeu l'oportunitat de posar-hi uns salsafins.

De com preparar-los aquí us ho explico:

Amb un ganivet els hi rasquem la pell (com si fossin pastanagues, sobretot no pelar-los, nomes cal rascar-los) i els anem posant a la pica amb aigua freda per tal que no se’ns quedin negres.

Posem una olla gran al foc amb el suc de 1/2 llimona, sal i una cullereta de farina, (això sembla que els fa més blancs) i un cop nets els bullim, però no massa, ja que es podrien desfer i donat que haurem de continuar cuinant-los, els deixarem al punt de escaldats bàsicament.

Un cop escaldats, els tirem des de l’olla, directament a l’aigüera (que, evidentment, tindrem neta) i els anem posant un a un sobre un drap perquè s’acabin d’escórrer bé. Un cop fet això, ja els tenim a punt per enfarinar i fregir o bé, per congelar-los i així fer-los en properes ocasions, quan per exemple no sigui temporada i/o no en trobem. Si és aquest el cas, o sigui que els congelem, haurem de fer-ho en paquets, pensant en els que ens poden fer falta per properes menjades.

A l’hora de cuinar-los només els haurem de descongelar, els enfarinarem, els fregirem en una paella amb oli ben calent i els anirem retirant i posant a sobre de paper de cuinar per treure’n l’excés d’oli i ja els tindrem a punt per posar a la cassola. (Cassoles amb suc com pot ser Ànec, Pollastre, vedella).

Els posarem a sobre i deixarem que facin l’últim xup-xup, com que ja els tenim prèviament escaldats, no necessitaran tanta cocció i aconseguirem que no se’ns desfacin.

Una altra opció són menjar-los fregits com si fossin patates fregides, us encantaran.