dimarts, 29 de desembre del 2009

Nova campanya per promocionar els olis catalans

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, va presidir el passat dia 23 a Barcelona, la presentació de la campanya de promoció d’olis catalans amb Denominació d’Origen Protegida (DOP) als restaurants de la Federació Intercomarcal d’Hostaleria i Restauració (FIHR) de la província de Barcelona.

Aquesta campanya consistirà en la distribució, a 85 restaurants, de 1.000 setrills amb cinc ampolles de ¼ de litre d’oli d’oliva verge extra corresponent a les cinc DOP de Catalunya (Oli de Terra Alta, les Garrigues, Siurana, Oli de l’Empordà i Oli del Baix Ebre-Montsià) i de material imprès editat expressament per aquesta campanya.
Els establiments que promocionaran els olis són de gama mitjana o alta amb menús entre 10-20 euros o superior. Territorialment, estan distribuïts de la següent manera: 9 restaurants a l’Alt Penedès, 13 a l’Anoia, 9 al Bages, 17 al Baix Llobregat, 4 al Barcelonès, 3 al Garraf, 5 a Osona i 25 al Vallès Occidental.

Llena ha destacat que aquesta iniciativa serveix per posar en valor l'oli local de qualitat i incentivar el seu consum, i ha advocat per estendre la campanya a la resta de federacions d'hostaleria de Catalunya.

Informació publicada a la web del Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural