dissabte, 5 de desembre del 2009

Es presenta una nova marca d’un producte català, el “Conill criat a Catalunya”.

El passat dia dos el conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, acompanyat del director general de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), Ferran Bienert, així com del director dels Serveis Territorials del DAR a Barcelona, Jaume Balagué, presentaven la marca “Conill criat a Catalunya”. L’acte, que va tenir lloc al Mercat Municipal de Molins de Rei, va incloure un show cooking basat en la cuina del conill, i la posterior degustació dels plats que s’hi van elaborar.

La marca “Conill criat a Catalunya” ha estat impulsada conjuntament per la Federació d’Associacions de Cunicultors de Catalunya i per l’Associació d’Escorxadors (ASSOCAT), que han creat l’Associació de Productors i Escorxadors de Catalunya (APEC.CAT) amb l’objectiu de promoure, gestionar i controlar la nova marca, la primera integrada al cinquanta per cent per producció i per comercialització.

Amb la creació d’aquesta marca es pretén identificar els conills criats i sacrificats a Catalunya i, d’aquesta manera, facilitar al consumidor la identificació del producte del territori. La intenció d’aquesta marca és aportar un valor afegit al conill català i facilitar, tant a criadors com a escorxadors, el camí per deixar enrere uns anys difícils quan, al marge de la crisi actual, s’han vist afectats pels elevats preus dels cereals, aliment bàsic en l’alimentació dels conills, l’elevat volum dels excedents provinents de la resta de l’Estat i el preu del conill que es ven a les llotges de fora de Catalunya. Catalunya compta amb 475 granges de conills de més de 300 places. D’aquestes explotacions, 166 se situen a la demarcació de Barcelona, 49 a la de Girona, 128 a Lleida, i 132 a Tarragona.


Val a dir que s’ha editat 4.000 cartells, i 200.000 tríptics per a la promoció de la nova marca “Conill criat a Catalunya”, destacant-hi també les qualitats d’aquest producte en relació a la salut, la seva versatilitat a la cuina, així com incloent receptes d’aquesta carn tradicional a Catalunya, on es produeix entre 300.000 i 320.000 quilos de conill setmanals, si bé la producció catalana no cobreix la demanda dels consumidors. La nostra producció i sacrifici representa el 30% a nivell estatal.