dimecres, 30 de desembre de 2009

Trinxat

Ingredients:

1 col gran
1 quilo de patates
Sal
2 talls de cansalada ibèrica salada
4 grills d'all


Preparació:

Pelem les patates, les rentem i les tallem a trossos. Desfullem la col, li traiem les parts dures i la tallem en juliana.

En una olla amb aigua freda i sal, posem a bullir les patates i quan arrenquin el bull afegim la col. Quan sigui ben cuit apaguem el foc, ho escorrem ben bé, ho posem en un bol i amb una forquilla ho aixafem.


Tallem les dues tires de cansalada a talls petits, ho posem a una paella que tindrem al foc i deixem que es vagi coent i desprenent el greix de la pròpia cansalada. Quan els talls quedin reduïts i abans que agafin la textura de llardons i tirem els alls que tindrem pelats i tallats petits, donarem unes quantes voltes i tirem tot seguit a la paella, la barreja de col i patata.

Ara només ens caldrà paciència i anar remenant amb el mànec de la paella perquè es vagi daurant; quan veiem que ja té una textura consistent li donem la volta com si fos una truita i ja ho tenim a punt de servir.