
Característiques generals de la dieta ...
Fes que la dieta del teu fill sigui equilibrada i variada en plats, sabors, textures i consistència i fins i tot colors, per acostumar el seu paladar a menjar de tot. L'olor, el color, el sabor, la forma i la textura influiran a determinar en part els seus gustos personals.
Si li dones a provar un aliment nou, dóna-li al principi de cada menjar, quan el nen té més gana, i insisteix diverses vegades, cuinant l'aliment de diferent manera, fins que el nen descobreixi el nou sabor, s’aficioni i s'acostumi a ell.
Si feu servir els aliments com premi o càstig podeu fer que el vostre nen sigui un capritxós i tingui manies a l'hora de menjar els aliments més nutritius. Cal que dediqueu el temps necessari perquè el nen aprengui a menjar gaudint del que menja.
A mesura que van creixent, els nens van marcant les seves preferències sobre els aliments i haureu orientar adequadament, ja que solen pressionar per menjar només allò que els agrada.
Evita que mengi sovint llaminadures, patates fregides de bossa, pastisseria, refrescos i similars, que no li nodreixen i li treuen gana perquè mengi el que ha de menjar a les seves hores.
Converteix l’esmorzar en un dels àpats més importants del dia. Per a això l'esmorzar ha d'incloure almenys un làctic, cereals (galetes, cereals, pa, pastisseria senzilla??) i fruita o suc.
Ofereix-li esmorzars i berenars, millor a base d'entrepans preparats a casa, fruites i lactis, sense abusar d'embotits, patés i formatges grassos.
Saps si el seu dinar és equilibrat? Comprova-ho!
Primer plat: Arròs, llegums, pasta, amanides o verdures i patata; aliments energètics rics en hidrats de carboni. Si combines llegums i cereals en el mateix plat, el converteixes en un segon plat molt nutritiu, que pot substituir perfectament alguna de les racions setmanals de carn, peix o ou.
Segon plat: Carns, peix i derivats o ous. Una quantitat moderada d'aquests aliments aporta part de proteïna, ferro i altres nutrients, que el nen necessita. Segueix el recorregut sempre de guarnició vegetal; amanida, verdures, llegums o patates (i no sempre fregides!).
Postres: què millor que fruita fresca o un làctic senzill com el iogurt?
El sopar us pot servir a tota la família per a equilibrar la dieta tenint en compte els aliments que heu pres la resta del dia. Procureu que el sopar sigui més lleuger i senzill que el dinar, amanides, verdures, purés, cremes o sopes i com a complement peixos, carns o ous, segons el que s'hagi menjat al migdia. ¡Ajuda a dormir millor i a descansar més!
Coneixeu els menús de l'escola? Doneu-li un cop d’ull, ja és l'única manera que pugueu completar la dieta amb la resta d'àpats que es fan a casa.
Cliqueu a sobre la imatge per llegir-ho correctament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada