dimarts, 29 de març del 2011

1er Sopar per a Singles al Restaurant L'Estany


El proper dissabte 2 d’abril és farà el 1er Sopar per a Singles al Restaurant L’Estany de Malgrat de Mar.

Un lloc on conèixer gent i fer amistat.

Ben segur que trobareu una altra manera de gaudir d’un bon sopar en un ambient molt agradable i amb bona companyia.

No us quedeu sols a casa truqueu ja per a fer la reserva als telèfons
93 761 90 16 / 608 570 746
(les tardes de 5 a 8)

Restaurant L’Estany
C. L’Estany, 2 (Polígon Can Patalina)
Malgrat de Mar

dilluns, 28 de març del 2011

XVIII Promoció Gastronòmica "Pals i la Cuina de l'Arròs"

Del 2 d'abril al 5 de juny de 2011 es celebrarà a Pals la 18ena edició de la Promoció Gastronòmica "Pals i la Cuina de l'Arròs".

Els restaurants de Pals que participen a la XVIII Promoció Gastronòmica “Pals i la Cuina de l'Arròs” us oferiran un exquisit menú basat en l'arròs de Pals a la cassola com a plat principal. El menú també inclourà uns entrants i unes postres segons l'estil de cada restaurant, l'aigua, el pa, els vins de les caves Castell de Peralada i els cafès.

Per donar el tret de sortida a les jornades es farà el proper dissabte 2 d'abril a les 9 h del matí amb el II Concurs d'arrossos al pati de Ca la Pruna, on els participants hauran de preparar un arròs de Pals a la cassola per a 4/6 persones.

A dos quarts de dotze tindrà lloc l'acte de presentació oficial de la Campanya Gastronòmica 2011 a càrrec del Sr. Pere Bahí, propietari del Restaurant La Xicra de Palafrugell.

A dos quarts d’una hi haurà el lliurament de premis del II Concurs d'Arrossos, tastets populars d'arròs de Pals i vins de les caves Castell de Peralada, i el mercat de productes artesans de Catalunya.


Trobareu aquí els restaurants participants.

Notícia publicada a la web de l’Ajuntament de Pals

diumenge, 27 de març del 2011

Llaminera de porc farcida amb bacó i botifarra

Ingredients:

2 llamineres de porc
8 talls ben fins de bacó curat amb pebre
1 botifarra de fuet
1 ceba
1 porro
1/2 cabeça d'alls
1 pastanaga
2 tomàquets
1 branca de canyella
1 fulla de llorer
1 gotet de vi negre
Aigua mineral
Oli d'oliva verge extra
1 cullerada de llard
sal

dimecres, 23 de març del 2011

VI Jornades Gastronòmiques del Raïm i del Vi DO Alella.

Mig centenar de restaurants del Maresme i del Vallès Oriental oferiran durant quinze dies, del 25 de març al 10 d'abril, una selecció de menús acompanyats de vins que s'elaboren a la Denominació d'Origen Alella, dins del marc de les 6enes Jornades Gastronòmiques del Raïm i del Vi Do Alella.

Durant aquestes dues setmanes, restaurants de la comarca oferiran menús especials amb el vi DO Alella com a protagonista. D’aquesta manera es materialitza el canvi de rumb que enguany s’ha volgut donar a les jornades, tot canviant-ne les dates (del novembre al març) i amb la intenció d’afavorir l’adhesió de nous establiments els propers anys.

A més, la reformulació de l’esdeveniment ha comportat potenciar “el maridatge amb els plats típics de la comarca, i l’organització de sortides als cellers, tastos i visites guiades a elements arqueològics i històrics dels municipis", va explicar Daniel Cortés, vicepresident del Consorci del Parc de la Serralada Litoral i alcalde de Montornès del Vallès, en la presentació de les jornades.

dimarts, 22 de març del 2011

12a Mostra Gastronòmica del Pèsol de Llavaneres


Una nova edició de la cita gastronòmica del Pèsol de Llavaneres on els restauradors de la població oferiran durant un mes, del 25 de març al 25 d'abril, uns menús especials amb el pèsol com a ingredient estrella de les seves cartes.

Si voleu conèixer tots els detalls de la Mostra Gastronòmica del Pèsol 2011, només heu de clicar aquí i us descarregareu el programa en format pdf.

divendres, 18 de març del 2011

Crema Catalana

Per a 4 persones

Ingredients:
4 Ous (només els rovells)
½ litre de llet
125grams de sucre (4 cullerades)
20 grams de midó (1 cullerada)
1 branca de canyella
la pell d’una llimona

Preparació:
Posem la llet a escalfar menys una mica que separarem per a diluir el midó.

dijous, 17 de març del 2011

18enes Jornades del Bacallà a Pineda de Mar

Del 19 al 27 de març es celebraran a Pineda de Mar, les 18enes Jornades del Bacallà.

Enguany set restaurants: Pepet, Can Gil, Can formiga, Massamare, Mas Pi, La Cantonada i Diagonal oferiran a les seves cartes plats on el bacallà és el protagonista, combinat principalment amb productes de l'horta del Maresme.

La presentació serà el dia 20 de març a les 12h a la plaça de las Mèlies, on comprant un tiquet de 3 euros es podran provar una tapa de bacallà i una copa de vi d'Alella.

dimecres, 16 de març del 2011

Sopar per Singles al Restaurant Diagonal de Pineda de Mar



Vols conèixer gent nova?

Doncs no facis tard i apunta't al Sopar per Singles que proposa el Restaurant Diagonal de Pineda de Mar, pel proper 9 d´abril.

Una nova manera de trobar la teva mitja taronja... i sinó, de gaudir d’una nit divertida i ben acompanyat/da.

Som-hi! que hi han poques places..., no t’ho pensis més i fes la reserva ja!

Tel. Reserves 93 767 15 02

Jornades Gastronòmiques de la Farigola a Caldes de Montbui

Del 19 de març al 24 d'abril els restaurants calderins celebren les Jornades Gastronòmiques de la Farigola, durant les qual podreu tastar plats cuinats amb l'herba aromàtica típica catalana.

En aquestes jornades participen 10 restaurants calderins: Hotel Balneari Broquetes, Hotel Balneari Termes Victòria, El Bosc Gran, El Remei, La Bóta de Caldes, Mediterrània, Na Madrona, Robert de Nola, Rosset i Violeta de Caldes.

En tots podreu trobar una extensió de les seves cartes habituals amb propostes de plats i postres cuinats amb farigola.

Trobareu el contacte i les propostes gastronòmiques de cada restaurant al programa Fem bullir l'olla.

Informació publicada a la web de l'Ajuntament de Caldes de Montbui.

dimarts, 15 de març del 2011

4es Jornades de l'Abadejo

Del 19 de Març de 2011 al 17 d'Abril de 2011 podrem tornar a gaudir de les ja, 4es Jornades de l'Abadejo, als bars i restaurants de Tortosa, Bítem, Campredó, Jesús i Els Reguers.

Als mesos de març i abril, les cartes dels restaurants tortosins s'omplen d'una gran varietat de plats que tenen com a protagonista comú l'abadejo. Organitzades per l'Associació d'Hostaleria de Tortosa “Platigot” les jornades, que duen per nom "l'Abadejo, del mercat al plat", volen potenciar el consum d'aquest peix que compta amb una llarga tradició a la zona ebrenca.

Abadejo al formatge, cues d'abadejo amb samfaina, arròs amb abadejo i suquet d'abadejo amb carxofa, són només alguns dels plats que es podran degustar al llarg de tots aquests dies.

A més, les jornades, que s'organitzen des del 2006, també inclouen tres demostracions de cuina que es duen a terme els matins dels divendres dia 18 i dia 25 de març a la parada de Platigot del mercat tortosí.

dilluns, 14 de març del 2011

XIV Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró



El proper dimecres 16 de març a les 12 h, a l’Espai e-Àgora del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró, es farà la presentació de les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró 2011.

Acabat l’acte s’oferirà un tast del Plat de Mataró a càrrec de l’Escola de Restauració i Cambreria del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

En aquesta edició els restaurants participants en les Jornades Gastronòmiques del Plat de Mataró que es duran a terme des del 16 de març al 30 d’abril son: Bocca, Restaurant, Ca l’Oliva, Caminetto, Can Bruguera, Can Manolo, Can Rosendo, El Delfín, Iluro, La Cuineta del Polígon, L’Harmonia, La Morera, La Piscina, LARU, Unió recreativa FE, Nou Mundial, Sangiovesei Port Central.

Tots els establiments relacionats serviran el plat de Mataró -els pèsols amb sèpia i patates- mentre durin les Jornades, en forma de tapa, menú o a la carta.

El dimarts, 22 de març a les 6 de la tarda hi haurà el Concurs de Restaurants del Plat de Mataró, on un jurat tastarà i valorarà els plats dels establiments participants. El concurs es farà a l’Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.

Pel diumenge 27 de març a les 12 h, es farà la pesolada Popular a la Plaça de Santa Anna de Mataró.

Font d'informació Consorci de Promoció Turística del Maresme

Jornades Gastronòmiques de la Caça i la Pesca



Des del 14 de març i fins el 10 d’abril, els restaurants de Cassa de la Selva: L’Alzina de l’hotel Mas Ros, El Centre Recreatiu, El Bon Acull, Cal Surer, Can Bargalló, La Brasa Grillada, Bar-Neda i El Remei oferiran uns interesants menús amb plats de caça i pesca. Enguany també les pastisseries Nèctar, Sant Antoni i La Selvana.


Per més informació: www.cassa.cat

divendres, 11 de març del 2011

Albergínies arrebossades

Ingredients:

2 albergínies
llet
farina
sal
sifó








Preparació:

Rentem bé les albergínies per fora, tallem les puntes i les tallem a llesques verticalment, no cal pelar-les totes, només treure’n la punta de la primera i la última.

dijous, 10 de març del 2011

La Cuina del Pèsol del Maresme


De l'11 de març al 3 de maig la cuina del Maresme es vesteix de gala per rebre un dels productes estrella del territori: l'exquisit pèsol conreat a Sant Andreu de Llavaneres, Argentona, Cabrera de Mar, Calella i Mataró, conegut també entre els gastrònoms com "la perla verda" per la seva finor i delicadesa.

L'edició 2011 de la Cuina del Pèsol del Maresme ha batut un rècord de participació. Més d'un centenar de restaurants de 13 municipis de la comarca han programat menús i plats especials amb aquest producte de la terra com a ingredient principal.

Els municipis que volen atraure visitants gastronòmics a l'entorn de la cuina del pèsol són: Argentona, Arenys de Munt, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Mataró, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

El Consorci de Promoció Turística, conjuntament amb el projecte "productes de la terra-maresme" que impulsa el Consell Comarcal amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha recollit en un fullet promocional les dates triades per cada municipi per ofertar la cuina del pèsol i els restaurants que hi participen. Premià de Mar n'ha fet un de propi.

En aquesta publicació també es pot trobar el contacte directe dels productors i de les cooperatives agràries que fan venda directa de pèsols del Maresme al consumidor. A més, 4 restaurants de la comarca (el Xeflis de Cabrils, l'Era d'Arenys de Munt, El Racó del Navegant de Sant Andreu de Llavaneres i La Teca d'Argentona) aporten una de les seves receptes amb pèsols del Maresme, uns plats en els quals s'explica el vi de la DO Alella amb el qual harmonitzen.


Informació publicada a la web del Consell Comarcal del Maresme

Pollastre amb bolets


Ingredients:
Un pollastre de pagès tallat a octaus
½ quilo de bolets
2 cebes
2 cullerades de tomàquet natural triturat
2 grills d’all
1 gotet de conyac
1 gotet de vi ranci
Oli
Llar
Sal
Pebre negre


Per a la picada:
20 ametlles
10 avellanes
dues torradetes petites
una branca de julivert

dimecres, 9 de març del 2011

17a Pesolada a Caldes d'Estrac

La Pesolada de Caldes d’Estrac s’obre al públic amb la celebració d’un acte popular que tindrà lloc el proper 20 de març a l´esplanada de Can Muntanyà. L'acte inaugural del certamen gastronòmic té lloc el dijous 10 de març, amb un sopar organitzat per l’Associació de Restauradors i Hostalers del municipi, que enguany serà només accessible a premsa especialitzada i convidats.

En la 17a edició de la Pesolada de Caldes, l’Ajuntament ha fet un pas endavant i ha decidit obrir al poble el certamen gastronòmic que té com a protagonista la varietat del pèsol de la floreta. Com ja va fer amb la Mongetada –jornada gastronòmica dedicada a la mongeta del ganxet–, l’Àrea de Promoció Econòmica ha organitzat enguany aquest àpat popular amb pèsols. El regidor de Promoció Econòmica, Àngel Rusiñol, explica que “a més de l’oferta dels restauradors locals quant a menús elaborats amb pèsols mentre dura el certamen, hem considerat que ja era hora que els nostres convilatans tinguessin l’oportunitat de gaudir d´aquest saborós llegum que ens identifica”.

Aquesta festa popular s’ha d'afegir a l’acte de presentació de la 17a Pesolada (avui,10 de març, a l´Hotel Jet) que enguany serà només accessible a la premsa especialitzada i als convidats, per decisió de l’Associació de Restauradors i Hostalers de Caldes d´Estrac, entitat organitzadora de l´acte.

L’Ajuntament ha programat un acte popular per a celebrar la tradicional arribada del pèsol a la població. “Volem que la Pesolada arribi a tothom” explica Àngel Rusiñol, que afegeix que “com que el pèsol té una producció limitada, per poder fer realitat un àpat popular, el combinarem amb botifarra en aquesta primera Pesolada Popular de Caldes”.

La idea és que, en funció de l´acceptació que tingui, aquest acte popular es consolidi de cara a anys vinents pensant en degustar diferents menús de la cuina del pèsol i potenciant sempre la participació dels veïns i veïnes de Caldes.

Informació publicada a la web de l’Ajuntament de Caldes d’Estrac.

Gelat de Torró de Xixona


Ingredients:
1 barra de torró de Xixona (millor si és de qualitat)
1 pot de 200 grams de nata per muntar
2 o 3 cullerades de sucre
3 ous
2 cullerades de conyac, ron, vodka o licor similar (això farà que no es cristal·litzi el gelat)

"Cuina de la Memòria d'Olvan"

El proper divendres 11 de març del 2011 a 2/4 de 5h de la tarda tindrà lloc a la Sala d'Actes de l'Ajuntament d'Olvan la presentació del receptari "Cuina de la Memòria d'Olvan".

L’any 2008, l’Ajuntament va encetar una línia de treball per recuperar i mantenir viva la història del municipi amb l’edició d’un llibre sobre els 150 anys d’història de Cal Rosal. Ara, el consistori ha fet un pas més en aquesta línia.

La base d’aquest projecte proposa una nova manera de treballar la memòria històrica a partir de les fonts orals: la història oral, la memòria oral, perquè gràcies a ella es pot reconstruir el passat a partir dels records de les persones.

dimarts, 8 de març del 2011

Carbassons farcits amb bolets i beixamel


Ingredients:
3 carbassons grans
1 ceba gran
1 pot de bolets barrejats
Oli

Per a la beixamel:
50 grams de mantega
2 cullerades de farina
2 gots de llet
Sal

Preparació:
En primer lloc netejarem sota l’aigua els carbassons, els eixugarem i tallarem les puntes i després per la

diumenge, 6 de març del 2011

1er festival Film&Cook

La primera edició del festival Film&Cook , que se celebrarà a Barcelona de l’10 al 13 de març, neix amb la intenció d’unir dos sectors que despunten actualment: la gastronomia i el cinema.

El primer festival de cinema i gastronomia de Barcelona inclourà projeccions de pel·lícules, curtmetratges i documentals.

Els espectadors podran gaudir d’un pack cine+gastronomia a cada sessió programada.

Aquest inclou una pel·lícula y una posterior sessió gastronòmica (demostració, taller, col·loqui o degustació).

Trobareu tota la informació a la web www.filmandcook.com

divendres, 4 de març del 2011

La Cuina a Sils a L'Hotel Condes de Barcelona


L'Hotel CONDES DE BARCELONA oferirà els dies 10, 11 i 12 de març, unes jornades de cuina tradicional amb la clara intenció de potenciar la gastronomia del nostre país.

L'Hotel Condes de Barcelona té la ferma voluntat de preservar la tradició de les nostres arrels culinàries i ho fa donant suport a la reconeguda saviesa gastronòmica de La Cuina a Sils.

Durant aquests tres dies oferiran la cuina "Selvatana" més genuïna amb productes del
territori, presentada per les pròpies cuineres de Sils.

El menú, obert a tots els comensals, no només als clients de l’hotel, té un preu de 45 euros (IVA inclòs). Dos euros de cada àpat es destinaran a una causa benèfica. Les reserves ja poden fer-se trucant al telèfon 93 445 32 01 o escrivint un correu electrònic a convenciones@condesdebarcelona.com.

Tota la informació la podeu trobar a:
www.condesdebarcelona.com
www.lacuinaasils.com


A més si participeu en el concurs, entrareu en el sorteig d'un àpat per a dues persones per tastar tan saborós menú.

3es Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Porc a La Cellera de Ter

Comencen les 3es Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Porc que es celebraran del 6 al 20 de març a la Cellera de Ter.

Una excel·lent oferta per a tastar els millor plats i receptes que enguany oferiran els restaurants Can Quer, Pasteral 1849 i Can Co.

En aquesta edició les jornades tindran un nou protagonista, el fesol cellerenc, molt apreciat en la comarca pel seu sabor i textura. Un fesol popular i de renom, ja que és l’entrant principal de la festa de la matança del porc que es celebra cada any a la localitat el segon diumenge de març, 13 de març de 2011 - 38a Fira i Festa de la Matança del Porc.

Trobareu tota la informació a la web laselvaturisme.com

dijous, 3 de març del 2011

2es Jornades Gastronòmiques Pota blava i Carxofa Prat

L'hostaleria del Prat de Llobregat converteix en protagonistes, durant un mes, els dos productes gastronòmics estrella de la zona del Baix Llobregat: el Pota Blava i la Carxofa Prat.

Si alguna cosa distingeix el Prat de Llobregat d'altres localitats de l'estat espanyol és que pot presumir de ser de les poques ciutats que tenen dos productes amb denominació d'origen. Per aquest motiu, l'Associació de Gastronomia i Turisme del Prat (AGT) està decidida a demostrar les diverses possibilitats que ofereixen aquests dos productes en la seva elaboració gastronòmica, en aquesta segona edició del Març Gastronòmic.

Els restaurants i locals de tapes del Prat de Llobregat s'encarregaran, durant el mes de la gastronomia, de mostrar alguna cosa diferent als seus clients.

Es podrà gaudir de tot això des del 4 fins al 27 de març, temps en què es podran degustar d'aquest menús elaborats amb Pota Blava i Carxofa del Prat, i en què cada un dels restaurants adherits a la campanya "Març, el mes de la gastronomia "serviran un menú singular per a l'ocasió.

Amb aquesta iniciativa, AGT convida els propis pratencs i al públic d'altres ciutats a acostar-se a gaudir d'aquests dos productes autòctons de la màxima qualitat.

En aquestes segones Jornades Gastronòmiques Pota blava i Carxofa Prat participaran els següents restaurants: Cal Ramon, Casa Alcaide, Casa Ramon, De sobte, El Cortijo, el regust, Cèntric Gastrobar, La Sal Marina (H. Renaissance), Ona Nuit, Pau Casals , Rustic & Co, Simfonia (H. Ciutat del Prat), Spoon, Tasta'my Zurita.


Informació extreta de la web www.potablavaicarxofaprat.com

31a Setmana Gastronòmica Gironina

Des d’avui 3 de març al proper dia 20 es celebra la 31ª Setmana Gastronòmica Gironina, on 38 restaurants del la ciutat de Girona i de la seva àrea urbana elaboren menús especials maridats, amb la col·laboració dels vins del celler Empordàlia, les caves Mont-Ferrant i cervesa Damm Inèdit, seguint la línia de col·laboració amb empreses catalanes i de les comarques gironines.

La mostra, la més antiga de les que es celebren a Catalunya i a l'Estat espanyol, està basada en el respecte per la filosofia gastronòmica de cada restaurant, apostant per plats on els ingredients siguin en gran percentatge, produïts, cultivats o pescats a les comarques gironines, fet el qual s'ha inclòs en la normativa de participació per primer any, ja que la ciutat de Girona sempre ha estat receptora en els seus mercats dels millors productes de la Costa Brava, del Pirineu i de l'interior de les comarques gironines des de que els romans establiren els seus primers mercats a l'antiga Gerunda fa prop de dos mil·lennis.

Podreu degustar menús per tots els paladars, gustos i butxaques ja que dins dels participants hi trobem restaurants com El Celler de Can Roca, amb 3 estrelles Michelin o d'altres amb una com són el Massana (Girona) i l'Aliança (Anglès). Tots els participants ofereixen el millor de si durant aquestes jornades. Els menús tenen uns preus que oscil·len entre els 210 i 27 € seguint la línia de preu mig de cada establiment. El preu mig del menú es situa sobre uns 45 €.

El fet que sigui una mostra per a tots els paladars i totes les economies ho demostra la varietat de preus dels menús, on podem trobar 5 menús entre 27 i 30 €, 12 menús entre els 31 i 40 €, 11 menús entre 41 i 50 €, Els 10 restants es situen per sobre dels 50 €. 9 dels menús inclouen la possibilitat de no incloure el maridatge.

Pel que fa al total de participants, són 38, 1 més que en la trentena edició. Trobem però, 6 establiments que hi participen per primera vegada: Occi, Hostatgeria dels Àngels, Hotel NH Girona, la Llotja de Sils, München i Sa Clova.

Geogràficament, dels 38 participants, 26 són ubicats dins la ciutat de Girona, en un percentatge creixent en els darrers anys, i 3 pertanyen a la Selva Interior. Per primera vegada en diversos anys, no participa cap restaurant del Pla de l'Estany, fet el qual s'espera poder subsanar en properes edicions.

L'objectiu pel que fa als menús servits es situa vora els 5.000, intentant mantenir xifres similars a les dels darrers 3 anys.

Web de la Setmana Gastronòmica Gironina
www.setmanagastronomica.com