dijous, 23 de setembre del 2010

La Confraria del Cava va presentar ahir, la XXIX Setmana del Cava

La Confraria del Cava va presentar ahir els actes de la seva setmana, en la qual destaca l'organització d'un 'Ave cava', que portarà a 400 passatgers de la societat madrilenya a conèixer el 'País del cava'.

Salvador Alemany serà nomenat Confrare d'Honor i Carla Goyanes és la Reina d'aquest any.


Del 2 al 17 d'octubre, la Confraria del Cava organitza la XXIX Setmana del Cava, en la qual s'organitzaran nombroses activitats per promocionar l'espumós català. Entre elles i com a novetat destaca l''Ave cava', amb el qual es vol projectar la imatge del cava a la capital madrilenya, ja que com s'ha destacat en la presentació, la gran assignatura pendent del cava és el mercat nacional, més reticent que el mercat exterior.

400 persones de la societat madrilenya es reuniran el 2 d'octubre a l'estació d'Atocha per agafar un tren d'Alta Velocitat amb destinació Barcelona, previ brindis amb cava amb l'alcalde madrileny, Alberto Ruiz Gallardón. A l'arribada a la ciutat comtal els estarà esperant Jordi Hereu per realitzar un altre brindis i posteriorment un autobús els transportarà al ‘País del Cava' per conèixer algunes dels principals cellers. Finalment, un altre Ave els retornarà a la capital espanyola.
També es va presentar el cartell de l'edició d'aquest any de la Setmana del Cava, obra de Jordi Alumà, prestigiós pintor de l'esport, qui ha representat al déu Bacus, que va estar rebut amb entusiasme pels presents.

A més, es va anunciar el proper nomenament de Salvador Alemany com a Confrare d'Honor, en un acte que se celebrarà el proper 15 d'octubre. El president de la Confraria de Cava de Sant Sadurní, Pere Bonet, va destacat la llarga trajectòria com a gestor empresarial de l'actual president del Cercle d'Economia i d'Abertis.

La Reina del Cava 2010 serà Carla Goyanes, a qui s'ha triat per compaginar la seva carrera de model amb una llicenciatura i pel seu destacat esperit emprenedor, segons les paraules de Pere Bonet.
La coronació de Carla Goyanes es realitzarà a la plaça de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia el 9 d'octubre, on instants abans es procedirà a llegir el pregó inaugural, a càrrec del Tricicle, en una nova recreació d'aquest esdeveniment, que serà amenitzat per la companyia ‘clownik'.

El Conseller d'Agricultura català, Joaquim Plena, ha destacat la labor de la Confraria, "capaç de viatjar fins al Japó" per publicitar el producte i va comminar als seus membres a treure pit per l'esplèndid "producte que tenen".

A destacar l'esperit responsable de la Setmana del Cava, els ingressos de la qual aniran destinats a causes solidàries, i la celebració dels 25 anys dels Joves Confrares.

Font: www.catalunyapress.cat