divendres, 10 de setembre del 2010

Hostalric ja ho té tot a punt per la segona fira Gastroart

La cuina de la zona del Montseny i els productes de proximitat seran els principals protagonistes de la fira Gastroart, que se celebra 24 al 26 de setembre a Hostalric i de la qual ja es coneixen tots els detalls. A la mostra el públic gaudirà de les activitats amb què comptarà el futur Centre d’Interpretació de la Gastronomia i de l’Aliment d’Hostalric, el ‘Domus Sent Soví’: degustacions gastronòmiques, demostracions d’oficis artesans, tallers infantils d’artesania i de gastronomia..

La Fira portarà al carrer algunes de les activitats que es podran trobar a l’espai gastronòmic que s’ubicarà al municipi a través de Gastroart, una fira monogràfica d’Artesania Catalunya que ressalta el prestigi i l’excel•lència dels productes de proximitat i de la cuina selvatana, recupera la identitat del territori i promociona el potencial de la gastronomia com a eina de desenvolupament econòmic, social i territorial.

Una de les novetats d’aquesta edició de Gastroart és la jornada ‘Els circuits curts de comercialització’, durant la qual s’exposaran exemples de sistemes de comercialització de productes locals mitjançant una xarxa en què s’impliquen productors i consumidors, com la iniciativa www.larderbytes.com, que s’està duent a terme a la regió de Fife (Escòcia). Es tracta de potenciar el consum de producte de proximitat, amb una plena implicació dels productors i dels possibles consumidors, i amb el suport de les noves tecnologies, per contribuir també a la disminució de les despeses de transport. Durant la jornada, i a través de conferències, debats i taules rodones, es mirarà de saber més d’aquest comerç i de conèixer les possibilitats d’implantar-lo a la Selva.

Entre les activitats paral·leles de la fira Gastroart cal destacar les degustacions amb el format “Mostra Gastronòmica”, amb tastos com “La cuina del Montseny”, “Cuines del món”, “Cuina tradicional d’Hostalric”, “Berenar amb coques i pastissos” i també una botifarrada popular. A més, el concurs de torrades que es celebra a la vila permetrà que els visitants puguin degustar les torrades als bars i restaurants i votar la que considerin més bona.

Gastroart també inclou demostracions d’oficis artesans, l’exposició i venda de productes gastronòmics i, per als més petits, passejades amb ponis, un taller de vidre artesanal i un taller de coca artesana, entre d’altres. Paral•lelament, es realitzarà una presentació i signatura de llibres de cuina, exposicions sobre el Centre Gastronòmic d’Hostalric, el 1r Concurs d’Artesania Gastroart, un concurs d’aparadors…

Font: http://www.gastroart.cat/