dijous, 9 de setembre de 2010

Aliments ecològics a la comarca de La Selva

El Consell Comarcal enceta la segona fase d'introducció d'aliments saludables i de proximitat a les escoles.

La Fundació Emys de Riudarenes promou l’alimentació ecològica. Creu que, sense una producció agrícola biològica i de proximitat, la difusió i implantació de l’alimentació ecològica és poc viable. Per aquest motiu ha posat en marxa un projecte que té com a objectiu divulgar l’alimentació ecològica.

Isabel Junquera, portaveu d’Emys, ha explicat que cada cop la gent vol saber d’on han sortit els productes que menja i quines són les seves característiques.

Segons Junquera, la implantació de la producció ecològica comporta avantatges i inconvenients: L’existència un nou mercat que inclou particulars, escoles i hospitals; i la por a canviar i el desconeixement del sector.

Per difondre la producció ecològica s’han previst activitats formatives i lúdiques els dies 15 i 23 d’octubre a Santa Coloma de Farners. (Hi haurà una jornada tècnica de formació, un mercat de productes ecològics i una demostració de cuina ecològica).

L’any 2.000 es conreaven ecològicament a comarques de Girona, 2.058 hectàrees. El 2009, eren 11.056. El nombre de productors ara fa deu anys era de 59 i el 2009, de 175. A Barcelona s’ha passat de 129 productors a 505.

El Consell Comarcal de la Selva promou els menús escolars saludables i de proximitat

Entre les novetats del nou curs escolar, el Consell Comarcal incorpora la segona fase del programa d’implantació d’aliments ecològics i de proximitat als menús dels centres educatius.

La iniciativa es complementa amb una campanya informativa per tal que els alumnes coneguin d’on provenen els productes que mengen.


Font: http://www.radiomarina.com