diumenge, 2 de maig del 2010

Sant Martí d'Empúries acull el 22 i 23 de maig, Arrels del Vi, la fira professional de vins de la D.O. Empordà oberta a tothom

Una oportunitat única de degustar en un sol espai els millors vins empordanesos i de comprar a preu de celler veritables joies vinícoles, com els vins guanyadors Arrels del Vi 2010: S'Alou 2006 i Blanc dels Aspres de Vinyes dels Aspres, i Masia Pairal Moscat de Martí Fabra.








Sant Martí d'Empúries, 28 d'abril de 2010. La fira vitivinícola professional Arrels del Vi es torna a celebrar a Sant Martí d'Empúries el 22 i 23 de maig, de 12h a 15h i de 17h a 21.30h, després de l'èxit d'assistència que va obtenir en les seves dues edicions anteriors. Organitzada per Dominic Abernethy, propietari de "El Celler Petit” de Sant Martí d'Empúries, Arrels del Vi es consolida com l'única fira professional d'aquestes característiques oberta al públic general, on els amants i aficionats a la cultura vitivinícola poden degustar vins de la D.O. Empordà d'alta qualitat, molt difícils de trobar en el mercat, en un entorn privilegiat.

Amb la col•laboració de l'Ajuntament de l'Escala, la D.O. Empordà, i el Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries, la fira compta amb un total de 15 cellers gamma alta de la D.O. Empordà que presentaran varietats de vins de fins a 35 €, amb 1 celler convidat de la Catalunya Nord i amb noves activitats relacionades amb la cultura vitivinícola. El preu de l'entrada, que costarà 15 €, inclou degustació oberta dels millors vins de la D.O. Empordà, 1 copa Riedel valorada en 12€, 3 tapes de maridatge de La Terrassa d'Empúries, una visita guiada a les Ruïnes d'Empúries, degustació de "Mulsum" (vi romà), exercicis de tast de l'Institut Català del Suro i Retecork , i la venda directa de vins a preu de celler.

Han confirmat la seva participació els següents productors: Castell Peralada, Celler Arché Pagès, Celler Can Sais, Celler Marià Pagès, Celler Martí Fabra / Masia Carreras, Empordàlia, Espelt Viticultors, Gelamà, Lavinyeta, Oliveda, Oliver Conti, Pere Guardiola, Terrer d’en Tassis, Treolar, Vinyes dels Aspres i Vinyes i Cellers Mas Llunes. Arrels del Vi suposa una oportunitat única de degustar en un sol espai els millors vins de la D.O. Empordà i de comprar a preu de celler veritables joies de la vinicultura empordanesa, de vegades, difícils d'aconseguir en distribució tradicional.

Els guanyadors d’aquesta edició de’Arrels del Vi 2010 han resultat:

Millor Vi Negre 2010: S’Alou 2006, Vinyes dels Aspres
Millor Vi Blanc 2010 : Blanc dels Aspres 2007, Vinyes dels Aspres
Millor Vi Dolç 2010: Masia Pairal Moscat, Martí Fabra

Els guardonats han estat seleccionats a través d'un tast a cegues realitzat pel grup de Cata Pingarrons de l'Empordà i dirigida pel sommelier Rafel Sabadí. El lliurament de premis es va efectuar el 26 d'abril a les 12hs al Museu d'Arqueologia de Catalunya - Empúries amb la presència del regidor de l'Ajuntament de l'Escala, Víctor Puga; el director del Museu Arqueològic de Catalunya (MAC Empúries), Xavier Aquilué; el director de la D.O. Empordà, Josep Blanch; el director del tast a cegues d'Arrels del Vi, el sommelier Rafel Sabadí; els representants dels vins guanyadors, David Molas i Joan Fabra; el propietari de “El Celler Petit" i organitzador d'Arrels del Vi, Dominic Abernethy; i Tess Oriol, Directora Executiva de Global Marketing Turístico i co-organitzadora d'Arrels del Vi.

Arrels del Vi deu el seu nom a la història de Sant Martí d'Empúries. En les excavacions de la colònia grega d'Emporion es van trobar les proves arqueològiques que van demostrar que la vinicultura va arribar a la Península Ibèrica a través d'aquest punt privilegiat del Mediterrani. Per això la tradició vitivinícola en aquesta zona compta amb arrels de més de 26 segles d'història.

La ubicació de la fira no és casual. A la història que té la zona cal sumar-li que l'Alt Empordà és una de les zones més turístiques de Catalunya i Sant Martí d'Empúries (L'Escala) és un dels seus pobles més atractius. A més del complex medieval, compta amb un casc antic al costat del mar, amb cales i platges molt atractives i amb un museu arqueològic únic.

IMATGE ARRELS_DEL_VI_1: de esquerra a dreta Xavier Aquilué, Rafel Sabadí, Josep Blanch, Víctor Puga, Tess Oriol, Dominic Abernethy, Joan Fabra, David Molas.

IMATGE ARRELS_DEL_VI_2: Rafel Sabadí entrega el premi al millor vi negre i blanc Arrels del Vi 2010 a David Molas de Vinyes dels Aspres