dijous, 20 de maig de 2010

Presentació de la 19a. Campanya del Peix Blau Ganxó a Sant Feliu de Guixols

El divendres 14 de maig ales 11h del matí va tenir lloc a la Punta dels Guíxols i concretament a la zona del Fortim i al costa del Museu del Salvament la presentació de la 19a. Campanya del Peix Blau.

El Peix Blau Ganxó

Quan parlem de peix blau estem parlant d’un tipus de captura com la sardina, el salmó, el seitó, els llobarros, les anxoves, els verats, els sorells, o els besucs, entre molts altres, estem parlant d’un tipus de peix que es caracteritza per aportar al cos humà un seguit de proteïnes essencials, greixos insaturats (Omega 3), minerals, fòsfor, magnesi i calci, i diverses vitamines.

Aquest tipus de peix és beneficiós per al nostre organisme, ja que fa abaixar els nivells de triglicèrids, pot disminuir la pressió arterial, contribueix a disminuir altres malalties i en general ajuda a reduir els perills de les malalties del cor.

A banda, a qualsevol amant de la bona cuina, quan li recorden només el nom dels peixos anteriorment esmentats, acaba trobant-se en un univers de sensacions inigualables. És la màgia del peix blau, que a Sant Feliu de Guíxols es cuina d’una forma artesana i veritablement única.

És per això que els restaurants i bars més rellevants de la ciutat aposten per la qualitat d’aquest producte.


Aquest 2010 teniu fins a onze establiments a Sant Feliu de Guíxols que us oferiran aquest producte tan genuí. Cadascú en la seva línia, cadascú d’una forma singular. I amb aquesta proposta, surt aquella vella frase: “¿Per què he de marxar fora, si tinc el millor a Sant Feliu de Guíxols?”

La campanya

Aquesta campanya pren com a protagonista el peix blau. És un peix infinitament combinable, que acaba essent compatible amb tot: amb l’arròs, amb els escabetxos o amb els marinats, en suquet, o fins a on la imaginació dels cuiners i cuineres pugui arribar.

En total, onze establiments de Sant Feliu de Guíxols elaboren diferents propostes per tal que els clients surtin bocabadats de les possibilitats de la cuina local. Cada establiment participant fa una proposta personal i diferent durant el mesos de maig i juny.

Alguns fan plats, d’altres menús, d’altres en fan còctels i mojitos! o també ‘montaditos’. La imaginació sempre guanya al convencionalisme, i es tracta de gaudir amb el menjar... ...amb uns preus assequibles per a tothom.

Aquest any 2010 la campanya comença el 14 de maig i acaba el 27 de juny.



I el més important: el millor està a Sant Feliu de Guíxols.

Establiments participants 2010

Ofereixen Menú:

Restaurant Amura
Plaça de Sant Pere, 7
Tel. 972 32 10 35

Restaurant Barcarola
Carrer de Pau Picasso, 17-19
Tel. 972 32 69 32

Restaurant Can Salvi
Passeig del Mar, 23
Tel. 972 32 10 13

Restaurant Bahía
Passeig del Mar, 17
Tel. 972 32 02 19

Restaurant La Lyonesa
Carrer de la Rutlla, 9
Tel. 972 32 02 71

Hotel Sant Pol
Passeig de Sant Pol, 175
Tel. 972 32 10 70

Restaurant El Cau del Pescador
Carrer de Sant Domènec, 11
Tel. 972 32 40 52

El Gallo
Carrer Especiers, 13-15
Tel. 972 82.23.44

Restaurant Marabú
Passeig del Mar, 35
Tel. 972 32 10 23

Ofereixen Plats de Peix Blau Ganxó:

Restaurant Marabú
Passeig del Mar, 35
Tel. 972 32 10 23

Restaurant Can Salvi
Passeig del Mar, 23
Tel. 972 32 10 13

Restaurant La Lyonesa
Carrer de la Rutlla, 9
Tel. 972 32 02 71

Hotel Sant Pol
Passeig de Sant Pol, 175
Tel. 972 32 10 70

Restaurant El Cau del Pescador
Carrer de Sant Domènec, 11
Tel. 972 32 40 52

Restaurant Can Nadeu
Carrer de Sant Domènec, 5
Telèfon 972 32 27 33

Restaurant Bahía
Passeig del Mar, 17
Tel. 972 32 02 19

Ofereix Còctel i mojito:

Bar La Goleta
Galeries del Mar, Local 17

Ofereix ‘Montaditos’:

Restaurant Can Nadeu
Carrer de Sant Domènec, 5
Telèfon 972 32 27 33

El Gallo
Carrer Especiers, 13-15
Tel. 972 82.23.44


Cursos de cuina, el millor acompanyament d’una campanya gastronòmica

Els bons cuiners saben ser bons mestres. Per això, amb la col·laboració dels restauradors de la ciutat, es dissenyen jornades per tal que tothom qui ho desitgi pugui sorprendre la seva família amb el nostre millor producte.
Els cursos de cuina de peix blau són:

Dimarts dia 18 de maig
Curs de cuina a l’Hotel Sant Pol.
Plat que es realitzarà: Filet de bonítol amb formatge de cabra gratinat sobre niu de ceba dolça.
Horari: de 17h a 18h i de 18.30h a 19.30h (2 sessions). Places limitades.

Dijous dia 20 de maig
Curs de cuina al Restaurant Marabú
Plat que es realitzarà: Arròs amb sardines i verduretes.
Horari: de 17h a 18h i de 18.30h a 19.30h (2 sessions). Places limitades.

Dimarts dia 25 de maig
Curs de cuina a l’Hotel Sant Pol
Plat que es realitzarà: Tiramisú
Horari: de 17h a 18.30h i de 18.30h a 19.30h (2 sessions). Places limitades.

Dijous dia 3 de juny
Curs de cuina al Restaurant El Cau del Pescador
Plat que es realitzarà: Amanida de tonyina confitada amb all, bitxo i ceba caramel·litzada.
Horari: de 17h a 18h i de 18.30h a 19.30h (2 sessions). Places limitades.

Dijous dia 10 de juny
Curs de cuina al Restaurant Can Nadeu
Plat que es realitzarà: Escabetx de verat.
Horari: de 17h a 18h i de 18.30h a 19.30h (2 sessions). Places limitades.

Dijous dia 17 de juny
Curs de cuina al Restaurant Barbieri S’Agaró
Plat que es realitzarà: Llom de tonyina amb endívies i salsa d’estragó amb anxoves.
Horari: de 17h a 18h i de 18.30h a 19.30h (2 sessions). Places limitades.

Per apuntar-se:
Oficina de Turisme de Sant Feliu de Guíxols (Passeig del Mar, 8-12. Telèfon. 972 82 00 51).

Notícia publicada a la web de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guixols.