dilluns, 31 de maig del 2010

1es Jornades Gastronòmiques "Peix i Marisc" de Mataró


El proper dia 15 de juny engegaran les 1es Jornades Gastronòmiques del Peix i del Marisc de Mataró.

Tot i que la comarca del Maresme compta amb cinc ports, no hi han cap altres jornades més, que el Calamarenys a la població d’Arenys de Mar, que ofereixin explícitament el peix d’aquesta costa Mediterrània.

Es per això, que el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme ha apostat per organitzar aquestes primeres jornades, amb el suport del Consorci Port de Mataró i del Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró. Així mateix col•laboren el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el Club de Vela de Mataró, la Confraria de Pescadors Sant Pere de Mataró i les empreses/entitats Manatee Diving, Blaumar i BricBarca de Vilassar de Mar.

La confiança amb l’experiència dels restauradors de la zona, garantiran una oferta exclusiva amb de la degustació de plats, on el peix i el marisc delectarà tota mena de paladars.

Un bon exemple són els establiments que han volgut participar d'aquestes jornades, en total 14 restauradors/es de Mataró i cinc més de pobles propers a aquesta ciutat. En concret per Mataró participen els restaurants Can Dimas, Bocca, Caminetto, Sangiovese i Mundial. Del Port de Mataró participen Can Rosendo, El Portet, El Templo, Norai, Port Central; El Pirata, Toni 3, Suquet i Piriapolis. De fora de Mataró participen: Can Majó d'Arenys de Mar, Sant Jaume i La Teca Menjars cuinats d'Argentona, Pins Mar de Llavaneres i El Racó de Can Feliu de Vilassar de Mar.

El programa referent a aquestes Jornades el podreu trobar aquí.