divendres, 28 de maig de 2010

Patates a l'estil holandès

Ingredients:

patates
bacó tallat a daus
formatge ratllat
400 gms. nata liquida per cuinar
1 rovell d’ou
sal
pebre





Preparació:


Pelem les patates i les tallem a làmines no molt gruixudes. En una safata que pugui anar al forn, anirem posant capes, primer una capa de patates, un xic de sal i pebre per sobre, uns daus de bacó i formatge ratllat; tornem a començar per les patates i així continuem fent capes fins a quatre, acabant amb el formatge ratllat per sobre.
Seguidament batrem el rovell d’ou amb la nata líquida i ho afegirem a les patates, ha de quedar ben cobert i si falta líquid podrem afegir una mica de llet amb un altre rovell d’ou. Posarem al damunt una mica més de formatge ratllat i ho posarem al forn que ja tindrem prèviament calent. Ho deixarem coure a una temperatura de 200º, amb el forn i el grill alhora. El temps aproximat serà de 20 minuts, però, per assegurar-nos només ens caldrà punxar les patates amb un escuradents i comprovar que siguin tovetes.

Aquest és un plat ideal per acompanyar la carn.

Espero que us agradi!