El Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) ha atorgat el Diplomade Mestre Artesà Alimentari a 26 persones, segons va publicar el passat dia 13 el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). El conseller Joaquim Llena presidirà l’acte de lliurament el proper 18 d’octubre en el marc de la tercera edició de Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya, que com en les edicions anteriors, se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya, i que enguany se centrarà en les xarxes de proximitat i en la venda directa.
Els 26 diplomes de Mestre Artesà Alimentari corresponen, per oficis, a nou pastissers, vuit forners, set cansaladers-xarcuters, dos xurrers que reuneixen determinats mèrits de creativitat i coneixement en el camp de l’artesania alimentària. Per demarcacions, tretze pertanyen a les comarques de Barcelona, sis a les de Girona, cinc a les de Lleida, i els dos restants a les de Tarragona.
L’atorgament s’ha realitzat d'acord amb les propostes presentades i amb l'informe favorable de la Comissió d'Artesania Alimentària de Catalunya de data 16 de març de 2010.
Es considera mestres artesans/es alimentaris/àries aquells que compleixen uns determinats mèrits de creativitat i coneixements en el camp de l'artesania alimentària, han exercit com a artesans/es alimentaris durant un període mínim de quinze anys, i disposen del carnet d'artesà alimentari.
Aquest actuació s’inclou entre altres que des del Departament es duen a terme per a fomentar l’Artesania Alimentària a Catalunya.
Les persones a les qual s'ha atorgat el diploma són:
Josep M. Cabal Bergadà, mestre artesà pastisser (Espluga de Francolí, Conca de Barberà);
Pura Canes Gou, mestra artesana cansaladera-xarcutera (Vilanova de l'Aguda, Noguera);
Xavier Corcellas Carramiñana, mestre artesà forner (Barcelona);
Llorenç Espinosa Martínez, mestre artesà xurrer (Sant Just Desvern, Baix Llobregat);
Josep Maria Font Payet, mestre artesà forner (Torroella de Montgrí, Baix Empordà);
Josep Gasch Freixes, mestre artesà cansalader-xarcuter (Barcelona);
Enric Gasch Freixes, mestre artesà cansalader-xarcuter (Barcelona);
Josep Gramunt Altarriba, mestre artesà pastisser (Avinyó, Bages);
Lluís Guzmán Hidalgo, mestre artesà forner (Solsona, Solsonès);
Ricard Julià Escobairó, mestre artesà cansalader-xarcuter (Barcelona);
Ramon Llurba Franch, mestre artesà pastisser (Bellcaire d'Urgell, Noguera);
Maria Carme March Lechón, mestra artesana fornera (Lleida, Segrià);
Josep Mercader Serra, mestre artesà cansalader-xarcuter (Medinyà, Gironès);
Isabel Molina Bach, mestra artesana xurrera (Sabadell, Vallès Occidental);
Pere Navarra Roca, mestre artesà cansalader-xarcuter (Peralada, Alt Empordà);
Joan Novich Vila, mestre artesà cansalader-xarcuter (La Cellera de Ter, Selva);
Gemma Pedragosa Morgui, mestra artesana fornera (Barcelona);
Lluís Pla Tondo, mestre artesà pastisser (Barcelona);
Albert Puig Cambras, mestre artesà forner (Vilanova del Vallès, Vallès Oriental);
Joan Rabassa Tubau, mestre artesà forner (Argentona, Maresme);
Josep Reverter Cristià, mestre artesà pastisser (Cassà de la Selva, Selva);
Andrés Serrano Soler, mestre artesà pastisser (Barcelona);
Roger Soler Pont, mestre artesà pastisser (Reus, Baix Camp);
Juan Sosa Reverte, mestre artesà pastisser (Santa Coloma de Gramenet, Barcelonès);
Jordi Tricas Costa, mestre artesà pastisser (Mollerussa, Pla d'Urgell); i
Miquel Triola Puig, mestre artesà forner (Vilabertran, Alt Empordà).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada