divendres, 7 de maig del 2010

Quique Dacosta presideix el XXIV Concurs de Cuina Jove de Catalunya

XXXI JORNADA UNIVERSITARIA DE GASTRONOMIA LA CUINA DE L’ARRÒS

“Ha estat el Concurs amb més nivell dels que jo he participat en els cinc últims anys” - ha manifestat Quique Dacosta, Xef propietari del Restaurant que porta el seu nom a Dènia (Alacant) i que ostenta dues estrelles Michelin.

L’ Escola Universitària d’ Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar va portar a terme, un any més, l’organització de la final del Concurs al que solament poden participar cuiners fins a 25 anys d’edat.

El PREMI ABSOLUT que atorga EUHT StPOL ha estat per Antoni Taltavull, estudiant de cuina de l’Escola d’Hostaleria “Sant Ignasi” de Barcelona amb el plat “Trozos de mar”.

El PREMI A LA MILLOR PRESENTACIÓ que atorga l’Ajuntament de Sant Pol de Mar ha estat per Marc Roca, estudiant d’ EUHT StPOL amb el plat “Maki Sushi Mar y Montaña”.

El PREMI A LA DESTRESA I MILLOR TÈCNICA D’ELABORACIÓ que atorga l’Associació Catalana d’Escoles Privades de Catalunya (ACEPH) ha estat per Daniel Pons, estudiant de l’Escola d’Hostaleria “Joviat” de Manresa amb el plat “Arroz negro expreso”.

El PREMI A LA IMAGINACIÓ I CREATIVITAT que atorga la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha estat per Tristán López , estudiant d’EUHT StPOL amb el plat “Arroz de Sa Pobla con licuado de mar, ostra y alga crujiente”.

La Jornada ha finalitzat amb una classe magistral de Quique Dacosta i el seu xef creatiu, Juan Fra Valiente, en la que han presentat als estudiants quatre plats en els que el Xef de Dènia ha explicat el tractament dels diferents tipus d’ arròs i la seva problemàtica a la cuina.