dimarts, 30 de març del 2010

José Carlos Fuentes és el nou Cuiner de l'Any 2010

Després de dos anys de dures semifinals per tot el territori nacional, la III edició del concurs Cuiner de l'Any es va celebrar el passat dimecres on es van enfrontar els set semifinalistes en l'espai BCN Vanguardia d'Alimentaria 2010.

En segon lloc es va classificar Víctor Ibáñez del restaurant La Venda de Barcelona i en tercer lloc Víctor Trochi del restaurant Skina de Ojen (Malaga). El guanyador s'ha embutxacat 12.000 euros, 6.000 euros el segon classificat i 3.000 euros el tercer classificat. Els cuiners classificats del quart al setè lloc van rebre 1.000 euros.

Guanyar un campionat com el CCA suposa situar un jove cuiner a la fama de la gastronomia espanyola, tal com ha succeït amb el xef català Jordi Cruz i la gallega Beatriz Sotelo, tots dos amb una estrella Michelin.

Després de cinc hores de cuinar en directe i demostrar les habilitats de cada xef en el tractament del producte (es van poder veure veritables obres mestres), el jurat presidit per Martín Berasategui va concedir el premi al xef murcià.

José Carlos Fuentes és el xef del restaurant Palauet Rural La Seda a Santomera (Múrcia) i es va formar amb Carme Ruscalleda al restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, on va treballar entre 1998 i 2007 arribant a ser el segon de cuina.

José Carlos va elaborar de primer plat Escuma de tomàquet molta mel amb gamba de Dénia bullida i ofegada en oli d'oliva amb pa cruixent, seguida de Pargo bullit amb crostes de porc i suc de noguera, i les postres del menú anomenat Sabors d'orient à compost d'un flam xinès amb kumquats i terra de te verd japonès.