dissabte, 13 de març del 2010

El cuiner Sergi Arola, protagonista d’una nova “Cita amb...” al Celler Espelt

El proper dilluns, 15 de març, a partir de les 8 del vespre, l’Espai d’Art Espelt, a Vilajuïga acollirà una nova edició de les “Cites amb…” en les quals al llarg de diferents sessions han intervingut destacats personatges del món de la cultura, la gastronomia i el món del vi.

En aquesta ocasió, arriba el torn del reconegut cuiner Sergi Arola (Barcelona – 1968), convidat que ens acostarà les seves vivències i experiències en el món de la cuina. Una cuina que va iniciar a la adolescència, cuinant per a la seva família, fins a l’actualitat en què dirigeix o es responsabilitza d’establiments restauradors tant a nivell nacional com internacional.

Els seus primers passos per la gastronomia els va realitzar a l’Escola d’Hostalería i Restauració de Barcelona i després a diferents establiments restauradors: Cal Boetr, L'Aram, La Xixonenca, Talaia Mar i El Bulli. Vindria després un periple per algunes cuines franceses, com la de Pierre Gagnaire i, de tornada, novament a Roses, l costat de Ferran Adrià. El salt definitiu arribaria amb la creació – el 1997- del Restaurant Arola, de Madrid, on obté la primera estrella Michelín; el seu trasllat –el 1980- al Restaurant La Broche o la consolidació, actualment, en el Sergi Arola Gastro, el bi-estrellat establiment de Madrid; o l’Arola Barcelona, a l’Hotel Arts, a Barcelona. També està present amb el Durius River Café a l’Hacienda Abascal (Quintanilla de Arriba – Ribera del Duero) i l’Hacienda Zorita (Valladolid) així com incursions internacionals a Sintra (Portugal) o l’Arola Vintetres a l’hotel Tivoli Sao Paulo – Mofarrej (Brasil).

Sergi Arola manté importants vincles amb l’Alt Empordà, ja que a més del seu pas per El Bulli, està casat amb la rosinca Sara Fort, l’altra ànima de l’Arola, i compta a la vila marinera amb el Vi Cool Roses.

Amb Sergi Arola ens trobem davant d’un gran exponent de l’actual gastronomia, amb inquietuds i ganes de fer coses, sempre amb projectes en marxa, alguns dels quals seran sens dubte protagonistes d’aquesta “Cita amb…” a l’igual que podrem conèixer altres aspectes del personatge, com ara la seva afecció per la música rock o les arts marcials

La data: el dilluns, 15 de març a partir de les 8 del vespre a l’Espai d’Art Espelt, de Vilajuïga.

L’entrada és lliure i l’acte acabarà amb una degustació de vins del celler empordanès.


Font de la notícia http://www.9diari.es/