diumenge, 9 de gener del 2011

Un any més Lloret reviu la llegenda del Traginer

Avui diumenge a Lloret de Mar, la Festa del Traginer.

Aquest any com a novetat en Fermí Reixach i en Paco Moreno representaran la llegenda del Traginer dalt del carro.

El traginer és aquella persona que segles enrere anava de poble en poble transportant menjar, teles, suro, etc. Feia de transportista amb un carro i un cavall. Al voltant de la seva figura s'articula una llegenda, vinculada a l'ermita de les Alegries.

Explica la història d'un traginer que un vespre tornava a casa seva des de Vidreres. En passar per davant de l'ermita, va veure llum, hi va entrar i es va adonar que estaven fent missa. Un cop allà li va estranyar no conèixer ningú i que els assistents anaven vestits de blanc.

En tornar a casa, el traginer va explicar el què havia vist i li van dir que a les Alegries no hi havia missa. L'endemà el mossèn li va respondre el mateix, que de missa no se n'havia fet cap. Si volen saber com acaba la llegenda, han d'assistir diumenge a la Festa del Traginer.

A més de la missa i la narració de la llegenda, la festa de diumenge -tota una tradició- es complementa amb una xocolatada, sardanes, el cant dels goigs a la Mare de Déu i el sorteig de lots de productes de la terra. El veïnat de les Alegries organitza per als lloretencs transport fins a l'ermita des de la terminal d’autobusos. Els participants de la festa podran admirar a més les obres de restauració de la façana i de la part lateral de l'ermita.

10.00 del matí Xocolatada i coca per a tothom
11:00h Sardanes
12:00h Missa, amb acompanyament del cor Alba de Prima
Cant dels antics goigs de la Mare de Déu de les Alegries

12:45h narració de la llegenda del traginer i altres llegendes de les Alegries.

Sorteig de 12 lots de productes de la Terra

Font d'informació: www.lloret.org