dimarts, 11 de gener del 2011

Lasanya de tonyina

Tot i que sóc molt partidària de la cuina elaborada a casa amb ingredients frescos, entenc que hi ha dies que, bé per feina, bé per poc temps, o poques ganes, cuinar se’ns fa una tasca feixuga. És per això que us deixo una recepta molt fàcil que malgrat fer-la amb un sofregit ja preparat, satisfarà els paladars més exigents, i sinó, ja m’ho direu...

Ingredients:
18 plaques de Lasaña Fácil placas precocidas “El Pavo”
2 pots de “Sofrito Casero Solís”
6 llaunes rodones de tonyina en oli vegetal

Per la beixamel:
50g de mantega
2 cullerades soperes de farina
½ litre de llet
sal

formatge ratllat




Preparació:

Poseu en un atuell aigua ben calenta i poseu-hi les plaques de pasta tal i com s’indica a la capsa (uns 10 minuts).

En una paella o un bol hi poseu els dos pots de sofregit i les llaunes de tonyina que hi haureu escorregut l’oli; ho barregeu bé i ho reserveu, no cal escalfar-ho.

Ara ja podem fer la beixamel; poseu la mantega en un pot amb el foc alt,quan sigui desfeta i tireu les dues cullerades ben curulles de farina, la deixeu rossejar i ja hi podeu tirar la llet (que millor que sigui calenta) remenant sense parar amb les varetes, poseu sal i quan sigui prou espessa pareu el foc i retireu.

Ben segur que ara les plaques de lasanya ja estan al punt, les traieu i poseu sobre d’un drap de cuina nét, per tal de treure-hi l’excés d’aigua.

Poseu a escalfar el forn a 180º.

En una safata apta pel forn li fregueu la base i totes les parets amb mantega, seguidament poseu una miqueta de beixamel, a sobre dues o tres plaques de lasanya (tot dependrà de la mida de la safata que feu servir; també ho podeu fer en safates individuals), a sobre amb una cullera hi repartiu la barreja del sofregit i la tonyina, a sobre una altra base de pasta, a sobre més sofregit i tonyina, i aneu fent capes així, fins que vulgueu, (jo en faig sis) per acabar o cobriu bé amb la beixamel, empolvoreu formatge ratllat per sobre i ho poseu al grill uns minuts.

Ja només us queda gaudir d’una fàcil i deliciosa lasanya.

Bon profit!!