dimarts, 4 de gener de 2011

Creps dolces

Per fer més divertits aquests dies que podem passar amb la mainada, que us sembla una tarda de creps junts?

Va proveu-ho que és molt fàcil i surten boníssimes.

Aquí us en deixo la recepta.


Llista d'ingredients
Per a una vintena de creps:

- 300 g de farina
- 150 g de sucre
- 10 g de sucre de vainilla
- 10 g de sal
- 2 ous
- 300 cl de llet
- 10 g de mantega fosa




Barrejar en un bol gran la farina tamisada, el sucre, el sucre de vainilla i la sal.

Afegiu els ous
Feu un forat al centre dels ingredients secs i trenqueu els dos ous.

Comenceu a barrejar
Comenceu a barrejar amb un batedor, primer al centre i després s'estén el gest de barrejar a poc a poc, a fi d’amalgamar progressivament la farina. Pareu de remenar quan ja no hi hagi més líquid.

Aboqueu lentament la llet
A poc a poc, aboqueu la llet en el recipient mentre bateu vigorosament.
És important abocar la llet en petites quantitats per evitar que es formin grumolls.

Afegiu la mantega
Una vegada que la llet s’hagi afegit a la preparació, és el moment d'abocar la mantega fosa i refredada una mica i barrejar-la bé.

És possible en aquest moment afegir aromes en funció del gust de cadascú, com una cullerada de kirsch, Grand Marnier o suc de llimona, Cointreau o aigua de tarongina, etc.

Deixeu reposar la massa durant almenys una hora a la nevera, coberta amb un plat o film alimentari.

Unteu la paella ben calenta
Escalfeu la paella de les creps a foc alt: ha d’estar ben calenta per coure bé la pasta.
Amb l’ajut d’un tros de paper absorbent, fregueu oli (o mantega) lleugerament a la paella.
Quan estigui ben calenta, aboqueu un cullerot de massa i gireu la paella agafada pel mànec rotant amb el canell perquè la massa s'estengui i cobreix la superfície de la paella. Baixeu el foc una mica ja que caldrà que estigui baix al llarg de la cocció.

Cuineu les creps
Quan les vores de la crep comencin a daurar-se, desenganxeu-la amb l’ajut d’una espàtula de fusta. Separeu la crep per un costat i gireu-la per cuinar 1 minut per l'altre costat.
Repetiu aquest procés (unteu, aboqueu, etc) fins que estigui tota la massa.

Ja les teniu a punt!
Aneu apilant a mesura que aneu coent les creps, en un plat calent, cobrint-les amb un drap de cuina net per mantenir la calor.
Proveu-les naturals, empolvorades amb sucre, cobertes amb melmelada, crema de xocolata, crema de castanyes, nata muntada, o el que més us agradi.