dilluns, 10 de gener del 2011

Coulant de xocolata

Boníssima recepta que ens ha fet arribar la nostra amiga Jennifer, a qui li donem les gràcies des d’aquí. No deixeu de provar-ho, és suprem.


220g de Xocolata fondant
200g de Mantega o Margarina
110g de Farina de rebosteria
5 ous
150g de Sucre
25g de Cacau en pols

Preparació:

1. Desfeu al bany maria la mantega o margarina (podeu fer servir el que més us agradi) i quan aquesta estigui mig desfeta introduïu la xocolata a trossos.


2. Munteu les clares en un bol i les reserveu.

3. En un pot barregeu els rovells amb el sucre, afegiu la farina tamisada, després la xocolata que heu desfet al bany maria i per acabar barregeu-hi les clares d’ous muntades de forma envoltant. La massa resultant dóna per omplir de 10 a 12 motlles (podeu fer servir els de fer flams) depenent de la mida d’aquests.

4. Unteu amb mantega o margarina ben bé totes les parets dels motlles i empolseu-los de cacau en pols, sacsegeu l’excés i ompliu-los fins a un dit de dalt.

5. Tapeu cadascun amb film i poseu-los al congelador. Com a mínim caldrà deixar-los al menys 4 hores abans de cuinar-los, però cal que sabeu que se’ns conservaran durant setmanes.

Per a cuinar-los:
proveu primer amb un, ja que cada forn necessita més o menys temps i la mida del motlle també pot influenciar.

6. Traieu el coulant del congelador i deixeu-lo de 8 a 10 minuts descongelant, mentre preescalfeu el forn i grill a 210º.

7. Introduïu el coulant al forn i compteu de 8 a 12 minuts (temps aproximat), traieu del forn i deixeu-lo temperar i després ja podeu treure'l del motllo amb compte.

El coulant es cou al moment i se serveix calent. Ha de quedar cuit per fora (com un bescuit) i cru (líquid) per dins, ja que si ens passem tindrem un mofee, una magdalena de xocolata.

Anoteu el temps de cocció exacte que heu necessitat, per al pròxim cop que en feu.