dijous, 18 de novembre del 2010

XIV Fira de Muntanya i Neu de La Vall de Ribes

El Patronat de Turisme de la Vall de Ribes juntament amb el Col·lectiu d’artesans de la Vall de Ribes organitzen enguany una 14a fira de Nadal de la Vall de Ribes completament renovada de contingut, el proper diumenge dia 5 de desembre a Ribes de Freser.

Després de molts anys de valorar el desenvolupament de la fira de Nadal, enguany s’ha volgut innovar en la seva temàtica i s’ha apostat per recuperar una activitat firal més relacionada amb els esports d’hivern i la muntanya com a productes identificadors i singulars de la Vall de Ribes. Amb aquest sentit s’ha realitzat un programa d’activitats per diferents públics comptant amb l’habitual mostra artesana, exposicions de parades com també de la realització d’actes vinculats al senderisme i a l’esquí. Durant la fira s’oferirà des d’una caminada, el primer intercanvi d’itineraris de la Vall de Ribes amb el suport de Televall, una presentació d’una guia d’excursions del territori editada per Josep Nuet, i passis d’audiovisuals i xerrada - col·loqui relacionada amb la neu a càrrec del Club Esquí Fontalba i Francesc Perpinyà. Tot això per promocionar nous productes i nous serveis amb espais diversos.

Com a valor afegit es desenvoluparan activitats de dinamització i que consistiran en dues visites guiades, una de diürna i una altra de nocturna amb raquetes de neu, el dilluns 6 i dimarts 7 de desembre al Pla d’Anyella (Toses) a càrrec de Basaroca Aventura gràcies a la col·laboració de la Vall de Núria i La Molina.

En aquest marc firal es comptarà amb la participació també dels Fogons de la Vall de Ribes amb els seus “menús temàtics” que apart de promocionar la 4rta. Campanya gastronòmica amb el poltre i la caça, durant aquests dies festius realitzaran plats basats amb el“menú de neu” que ja van promoure amb el Centenari de l’Esquí de la Vall de Ribes ara fa dos anys.

Per concloure, cal dir que amb aquesta nova iniciativa firal es pretén aconseguir una gran festa de la muntanya on diverses entitats i empreses del sector hi tinguin un paper essencial a fi de recuperar una fira - mercat més d’esports d’hivern per la seva ubicació, entorn paisatgístic i tradició excursionista dins de la Vall de Ribes.

Font: www.vallderibes.cat