dimecres, 24 de novembre del 2010

4a mostra de productes agroalimentaris del Berguedà

Demà dijous comença al Mercat de Sant Josep – La Boqueria de Barcelona, la 4ª Mostra de Productes Agroalimentaris del Berguedà. Aquesta mostra es farà a la plaça Galdric durant els dies 25, 26 i 27 de novembre i enguany promocionarà la Fira de la Puríssima de Gironella, amb degustació de blat de moro escairat, el plat de la pau.

Seran onze productors agroalimentaris del Berguedà els qui tindran presència al Mercat de la Boqueria de Barcelona, on un any més donaran a conèixer els seus productes: formatges, embotits, dolços, melmelades i bolets, entre d’altres.

Per quart any consecutiu es farà aquesta mostra, que s’emmarca dins del projecte ‘Posa el Berguedà al teu plat’, impulsat pel Consorci de Formació i d’Iniciatives (CFI) Cercs-Berguedà, i que és un aparador pels productors.

L’obertura de la mostra es farà demà dijous, al matí, amb l’acte de presentació a la 1, a càrrec del diputat de Desenvolupament Econòmic,Teo Romero.

Al migdia hi haurà degustació de productes agroalimentaris de la comarca amb degustació de la Cuina del Berguedà, a la tarda, animació musical i més tastos.

L’endemà, divendres, dia 26 de novembre, la mostra s’obrirà a les 10 del matí. Al migdia hi haurà degustacions a càrrec de Ramaders de Muntanya, amb promoció també de la fira de la tòfona i tastos i venda de tòfona fresca. Tot plegat animat amb música. A la tarda, de nou degustació i música en directe amb el grup de Gironella Vermú Acústic.

I dissabte, dia 27, la mostra s’obrirà també a les 10 del matí i al migdia es farà la presentació de la Fira de la Puríssima de Gironella, amb degustacions d’escudella de blat de moro escairat. És previst que se’n puguin servir unes 300 racions, i serà una manera de promocionar aquest plat de la pau, així com també de fer propaganda de la Fira de la Puríssima, del dia 8 de desembre.

A banda de promocionar el Berguedà a nivell gastronòmic, la mostra a la Boqueria també servirà per fer difusió turística de la comarca. En una de les carpes de la mostra, el Consell Comarcal del Berguedà donarà a conèixer els recursos turístics de la comarca presentant les seves activitats i serveis.