dimecres, 24 de novembre del 2010

Arròs de pagès amb calamars de llauna

(Plat típic de la Garrotxa. Recepta presentada per Pere Planagumà, cuiner del Restaurant Les Cols d’Olot, en el programa Cuines de TV3)




M’ha semblat de posar aquesta recepta perquè en veure-la ja em va fer el pes i no he parat fins que l’he feta; com que el resultat ha estat deliciosament sorprenent... us animo a que la proveu.


Ingredients:
400 grams arròs bomba de Pals
2 llaunes de calamars farcits en conserva
2 llaunes de calamars en tinta a trossos en conserva
150 grams de salsitxes
1 l. d’aigua
2 cebes dolces
2 pebrots verds (bitxos verds)
2 carxofes
oli d’oliva verge extra
sal




Preparació:
Tallarem la carxofa ben petita i la posarem a la cassola que tindrem prèviament al foc amb un raig d’oli d’oliva, donarem unes voltes i afegirem les salsitxes tallades petites. Tot seguit afegirem la ceba que tenim picada i seguidament el pebrot verd que també tindrem talladet petit.

Ara deixarem el sofregit que es vagi fent a foc suau.

Quan el sofregit estigui fet, tallarem els calamars a rodelles i els posarem a la cassola li donem un parell de voltes perquè agafi el gust del calamar i tot seguit el calamar amb tinta, en aquest cas hi abocarem també l’oli de la conserva. Seguidament posarem les mesures de l’arròs, i ho barrejarem bé, posarem l’aigua que tindrem calenta (recordem que per cada mesura d’arròs se’n posen dues d’aigua) i ho deixarem coure uns 18 minuts. Passat aquest temps apagarem el foc i el deixarem reposar 3 minuts més.

Ara, ja el tindrem a punt per servir.

Bon profit!