dimecres, 10 de novembre del 2010

Presentació de la IV Campanya de Fogons de la Carn de Caça i de Poltre

Demà dijous al Restaurant El Llac es farà la presentació de una nova temporada de Carn de Caça i de Poltre.

Els Fogons de la Vall de Ribes aquest mes de novembre començaran la quarta campanya gastronòmica del col·lectiu amb una doble premissa: la promoció de la carn de poltre i de la caça.

La carn de poltre és una carn amb moltes propietats, perquè són animals que només han menjat herbat i llet de la mare, i a més pasturen en espais molt tranquils. És una carn rica en vitamina E, una de les que duen més greixos omega 3 i una de les que contenen més ferro. A més, els poltres que pesen més se sacrifiquen tan bon punt han baixat de la muntanya, és a dir, tot just desmamats. La temporada del poltre durarà dos mesos.

La carn de caça, és per donar a conèixer els animals silvestres i autòctons que viuen en llibertat a la Vall com també de revalorar-ne la seva carn sobretot després de l’esforç que s’està fent des de les associacions de caçadors i ramaders del territori juntament amb altres institucions públiques amb la modernització de l’escorxador de Ribes de Freser per la comercialització d’aquest tipus de carn de qualitat i preuada en el mercat. La temporada de la caça s’allargarà tot l’hivern.

Els vuit restaurants de Fogons que oferiran menús i plats especials de poltre i carn de caça son: Hotel Els Caçadors; Hotel Prats; Restaurant Can Sart; Restaurant La Perdiu Blanca i Hotel Rural Spa Resguard Els Vents de Ribes de Freser de Ribes de Freser; Restaurant Anna de Ventolà; Restaurant La Plaça de Queralbs i Restaurant El Llac de Campelles.

Font: Vall de Ribes