dissabte, 28 d’agost de 2010

Salsa Carbonara

Ingredients:

150 gr. Panxeta o Cansalada Fumada
150 gr. de Pernil dolç
2 Rovells d'ou
½ l. Crema de llet (nata per cuinar)
1 paquet 150 gr. Formatge tipus parmesà ratllat
Mantega
Sal
Pebre



Preparació: 

Es talla la cansalada i pernil en peces petites, es fregeix en mantega a foc lent fins una mica abans que quedin cruixents i deixin anar tots el seu suc. Es retira la cansalada de l’olla i es reserva.

A l'olla on ha quedat el greix, s’hi afegeix la crema de llet, si està molt espessa es pot rebaixar amb una mica de llet i s'hi posa sal, pebre al gust i el formatge parmesà, es remena bé perquè el formatge es fongui.

Quan la barreja està uniforme es baten els rovells i s'afegeix poc a poc a la salsa remenant contínuament perquè prengui consistència, la temperatura ha de ser baixa perquè els rovells no es coguin i es talli la salsa.

Finalment s’ afegeix la cansalada, es barreja i es cuina uns minuts més perquè tots els sabors acabin de combinar.

S'afegeix la pasta a la salsa es cou un minut i se serveix.


Consell:


Un d’aquells trucs de les àvies és afegir els rovells canviant el procés, per tant, al moment d’incorporar-los podem posar una mica de salsa al bol i barrejar-los amb aquesta, després ja podrem afegir-ho sense risc a què es talli.