dimecres, 18 d’agost del 2010

2a mostra de la Cuina al Carrer a Girona

Girona ofereix la seva gastronomia a la 2a mostra de la Cuina al Carrer


El 29 d'agost tindrà lloc a Girona la cita gastronòmica de la Cuina al Carrer que ja va organitzar-se l'any passat amb gran èxit. La segona edició es presenta amb dues novetats, la incorporació de dos restaurants i l'ampliació de l'espai físic amb la plaça de les Castanyes.


Després de l'èxit de l'any passat la comissió organitzadora de la mostra gastronòmica de la Cuina al Carrer ha apostat per una nova edició el dia 29 d'agost a partir de les set de la tarda. La participació dels restaurants és clau per oferir als visitants el ventall gastronòmic de la cuina gironina i enguany comptaran amb un total de divuit establiments, dos més que l'any passat. Segons Jordi Ribas, membre de la comissió organitzadora de la fira, "els restaurants que van participar l'any passat van poder veure l'èxit que té la festa, tan per vendes com per la captació de nous clients, i a part de repetir, s'hi han sumat dos restaurants més". L'espai també va quedar reduït degut a la gran afluència de gent i s'ha ampliat amb la incorporació de la plaça de les Castanyes. Ribas assegura que "tenim les mateixes previsions que l'any passat, però estarem més ben preparats. L'any passat preveiem vendre uns 100 tastets per restaurant i se'n van acabar fent 300, i en vistes de l'èxit aquest any intentarem ser més previsors fent una bona campanya de promoció i preparació".


La idea de la mostra gastronòmica va sorgir de la fira de la Botiga al Carrer que es celebra a molts pobles de tot Catalunya. "A Girona tenim un carrer on ens concentrem pràcticament tots els restaurants i vam decidir fer la fira amb l'objectiu d'oferir als visitants tot tipus de cuina de la ciutat, com la hindú, els pinxos bascos, la cuina catalana, predominant aquesta última, i oferir una mostra molt àmplia en la que es pot tastar des de carns fins a tota classe de marisc", assegura Jordi Ribas. Igual que en l'edició passada, la cita s'ambientarà amb la interpretació musical de diferents cantautors en diversos punts de la festa. El preu del plat serà de tres euros amb el vi a part i això, segons Ribas, també atrau a la gent. La comissió organitzadora assegura que la seva voluntat és promocionar el barri vell, la Cort Reial, i mostrar la diversitat gastronòmica que ofereix la ciutat.

Font: gastroteca.cat, diaridegirona.cat