dimecres, 11 d’agost de 2010

Flam de Cafè

Ingredients:

400 ml. nata líquida per muntar sense sucre
1 sobre flam Mandarín (per 5 flams)
Sucre 2 cullerades soperes plenes
Cafè 1 got normal (200 ml.)




Preparació:

1. En un pot petit (d’acer inoxidable millor) posarem 10 cullerades de sucre engegarem el foc i amb una cullera anirem remenant, veurem com el sucre es va desfent, continuarem remenat fins que aquest ens quedi d’un color dauradet. De seguida retirarem del foc i anirem posant al fons de les flameres o recipient que tinguem pensat per fer-hi el flam.

2. Tot seguit, i mentre es refreda el sucre, posarem la nata líquida en un altre pot al foc, quan veiem que fumeja hi tirem el sobre de flam i remenem. Seguidament afegim el got de cafè i les dues cullerades de sucre sense deixar de remenar. Tan bon punt comenci l’ebullició deixem bullir 3 minuts i apaguem el foc.

3. Deixem reposar un parell de minuts, omplim les flameres i quan siguin freds els flams ho posem a la nevera.