dissabte, 30 de gener del 2010

elBulli presenta el full de ruta per al període 2010-2020


Ferran Adrià va explicar durant la seva ponència en el Congrés Madrid Fusión quin serà el full de ruta d’elBulli per al període 2010-2020.

El 2012 elBulli complirà 50 anys des dels seus inicis, i Ferran Adrià i Juli Soler han decidit fer coincidir aquest aniversari amb el final d’un cicle i l’inici d’una nova etapa, en la qual s’apostarà d’una manera radical per la creativitat i la recerca de nous reptes i estímuls.

En base a aquest plantejament, l’agenda dels propers anys d’elBulli serà la següent:

1) El 2010 obrirà des del 15 de juny fins al 20 de desembre.

2) El calendari d’obertura del 2011 es comunicarà durant el mes de setembre de 2010.

3) El 2012 i el 2013, elBulli romandrà tancat al públic. Seran dos anys que es dedicaran a reflexionar, programar i preparar el nou format per als anys següents.

a. Això permetrà comptar des d’aquest moment amb dos centres creatius: elBullitaller del carrer Portaferrissa a Barcelona i el propi restaurant elBulli a Cala Montjoi.

b. Durant aquest temps s’analitzarà tot el know-how d’elaboracions, tècniques i estils d’elBulli després de 30 anys de trajectòria creativa, treball que es veurà reflectit en una exhaustiva i detallada enciclopèdia.

4) El 2014 elBulli tornarà a obrir, buscant sempre els límits del que és un restaurant com a format, en base als següents criteris:

a. Es prioritzarà la investigació per sobre de la producció.

b. Cada temporada serà diferent pel que fa a dates d’obertura, nombre de serveis i clients, equip de treball, etc., anant més enllà en l’exercici d’innovació que elBulli ja ha vingut fent durant anys des que es va decidir obrir només durant 6 mesos, realitzar un únic servei al dia o suprimir la carta, per esmentar uns quants exemples.

Més informació: www.elbulli.com

Noticia publicada a www.forumgastronomic.com