dissabte, 9 de gener del 2010

Receptaris de Temporada

El Servei de Salut Pública presenta un seguit de RECEPTARIS DE TEMPORADA, un per a cada estació que, classificats per primers plats, segons plats i postres, pretenen fomentar una alimentació saludable tot gaudint dels productes de temporada.

L'alimentació és un element fonamental per gaudir d'una bona salut. Per a un creixement adequat, per al manteniment d'un òptim estat de salut i per poder desenvolupar les diferents activitats de la vida quotidiana, cal una dieta saludable, és a dir, suficient, equilibrada, variada i satisfactòria.

Els avenços de la indústria alimentària fan que tot l'any puguem disposar d'una gran varietat d'aliments. Tot i així, la utilització de productes frescos de temporada té una sèrie d'avantatges:

* Millor preu dels productes.

* Millor qualitat. Els aliments són més frescos i per tant, se'n pot treure un major profit de les seves propietats, obtenint tot el seu valor nutritiu, olor, sabor i textura.

* Més ecològic. Evita la sobreexplotació del sòl perquè respecta els cicles naturals i les zones de producció. Necessita menys manipulació, transport i emmagatzematge, que redueix el cost energètic i per tant la contaminació.