dissabte, 2 de gener del 2010

El proper mes de març es lliuraran els Premis Anuals de Gastronomia

El restaurant Via Veneto de Barcelona va acollir, el passat 17 de desembre, la proclamació dels Premis Anuals de Gastronomia 2009 que l'Acadèmia Catalana de Gastronomia atorga cada any. La finalitat és el reconeixement, la divulgació i l'observació de la cuina catalana com a herència i patrimoni cultural. Amb aquests premis anuals, l'Acadèmia vol fer públic el reconeixement a tots els premiats per la seva tasca al llarg de l'any en l'àmbit de cadascuna de les categories.
El palmarès complet és el següent:

* PREMI AL RESTAURANT DE L'ANY: Dos Cielos (Sergio i Javier Torres, Barcelona).

Els cuiners Javier i Sergio Torres transporten al restaurant Dos Cielos (Pere IV, 272-286) la seva passió per la cuina innovadora i les últimes tendències de l'alta cuina amb els productes més frescos.
Des d'aquest nou restaurant dels germans Torres fan una fusió de sabors i textures que barregen diferents cultures, i que han estat els detonants perquè siguin guardonats com a Millor Restaurant de l'Any.
El restaurant Dos Cielos de l'hotel ME Barcelona ha tingut una gran acollida des de la seva obertura a l'octubre de 2008, gràcies a la seva refinada cuina i les seves espectaculars vistes al mar i a la ciutat de Barcelona des de la planta 24 del hotel.


* PREMI AL CUINER JOVE: Sergi de Meià (Monvínic, Barcelona)

Sergi de Meià entusiasta i bon professional, ofereix al restaurant Monvínic una cuina sincera, implacablement executada, mimada i basada en un producte excels.




* PREMI A LA TASCA DE DIVULGACIÓ: Santi Santamaria (La Vanguardia Magazine)










* PREMI AL PROFESSIONAL DE L'ANY: Pere Monge (Restaurant Via Veneto, Barcelona)










* PREMI ESPECIAL DE L'ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA: Eliane Thibaut Comelade (escriptora, periodista gastronòmica, cuinera i autora de nombrosos llibres sobre cuina catalana) l’Acadèmia premia la feina de Thibaut com a divulgadora de la cuina catalana.




La gala oficial de lliurament dels premis es celebrarà al mes de març de 2010 a Barcelona.