dimecres, 30 de setembre del 2009

“Al Priorat i al Montsant es fan uns vins de molta qualitat”.

Així ho ha manifestat al programa Cuinateràpia, Josep Sala, especialista en vins i professor de l’EUHT StPol.


A la foto podem veure a Josep Sala en un moment de cata de vins dins del marc “Sopars amb classe” que ha ofert l’ Hotel Gran Sol de St.Pol aquest estiu.




(resum del programa emès el passat divendres 25 de setembre)




R.M. Sr. Sala, en quin lloc posaria els vins que es fan a Espanya?
J.S. - No arribem al nivell de França en quan a número; en qualitat, jo crec que actualment si, el que passa, el problema que tenim aquí a Espanya, és que no ens hem donat a conèixer bé, tenim una qualitat de vi molt bona, però repeteixo, no ens hem donat a conèixer bé. He tingut sort de provar vins de gairebé totes les zones d’Espanya i a totes he trobat grans vins, la veritat.


R.M. I ens podria destacar alguna D.O.?
J.S. - Es complicat això, eh?. Jo les destacaria totes, però actualment si que hem de dir i, cada vegada ho veiem més a la premsa, que el Priorat és una zona molt important i té uns vins de molt bona qualitat; el Montsant que està tocant al Priorat, per a mi també és una zona que fa uns vins excepcionals.
I a fora de Catalunya si tingués que destacar algun actualment que m’agradi, per exemple Toro, queda cap a la zona de León i també el Bierzo, crec que es una zona que despuntaria, per destacar algunes, però n’hi ha moltes més.