Pàgines
- Pàgina d'inici
- ARROSSOS i PASTES
- VERDURES i LLEGUMS
- CARNS
- PEIXOS i MARISC
- SOPES i CREMES
- OUS i FORMATGES
- PANS i COQUES
- POSTRES i DOLÇOS
- SALSES
- A-Z RECEPTES DE CUINA
- A-Z POSTRES i DOLÇOS
- CONSELLS i RECOMANACIONS
- LLIBRES i PUBLICACIONS
- JORNADES i FIRES GASTRONÒMIQUES
- PROPOSTES i ACTES GASTRONÒMICS
- CUINATERÀPIA BIO
- CUINATERÀPIA SOLIDÀRIA
dimecres, 23 de setembre del 2009
Jaume Fàbrega, diu que les noves generacions de cuiners cada cop s’interessen més per la cuina tradicional.
Divendres passat al llarg de l’entrevista que li varem fer en el programa Cuinateràpia, i entre altres coses, ens va donar el seu punt de vista de com està la cuina catalana actualment.
R.M. Sr. Fàbrega, parli’ns de la cuina catalana moderna.
J.F. - Bé, per modern aquest concepte cronològic hauríem de pensar també en els dos models: la cuina d’autor de la Carme Ruscalleda, Ferran Adrià o Joan Roca i l’altra, la cuina tradicional.
Diguem, pel que fa a la cuina d’autor, és evident que té una projecció internacional, si més no com a cuina espanyola, aquesta és la desgràcia diguem-ne, no es projecta com a cuina catalana; però naturalment té ara un prestigi, un arrelament, una difusió.
Pel que fa a la cuina tradicional, jo penso que ha estat molt eclipsada per la moda de la cuina d’autor o d’avantguarda, però que ara tornen a venir bons temps per aquest model de cuina, és a dir, que cada vegada més, la cuina tradicional torna ha estar en òrbita. La prova és que hi ha restaurants a Barcelona que ja s’emparen directament amb la idea de que jo dic CTC, Cuina Tradicional Catalana.
R.M. I digui’ns, perquè torna la cuina tradicional davant les noves propostes?
J.F - Home, torna per diversos motius. D’una banda hi ha un fet polític i és que a Catalunya està creixent un sentiment nacional més fort, per tant, això pot provocar una millora de l’autoestima, diguem enfront lo que suposava defensar només la cuina internacional o de fusió que no tingués cap mena d’arrel, que es digués en comptes de catalana, mediterrània, per tant, hi ha aquest fet.
D’altra banda, hi ha l’altre fet objectiu de la cuina d’autor que ja ha complert els seus objectius, entrant ja, en una crisi profunda, és a dir, els crítics gastronòmics que analitzen el fenomen – estic parlant de García Santos i d’altres – diuen que ja té els dies acabats i només quedaran uns pocs restaurants de superluxe, però que les coses tornaran a mare, és a dir, que la gent tornarà a interessar-se per la cuina tradicional, després d’aquest reflux diguem-ne de tanta creació, tantes escumes, i en fi tantes esferificacions, etc..., encara n’hi han alguns, els grans creadors, però jo crec que tornarà a aparèixer una nova generació de cuiners que només tornarà a interessar-se per la cuina tradicional, un procés en certa manera de reflux o balança.
El seu bloc http://jaumefabrega.blogspot.com/
Si voleu conèixer més sobre en Jaume Fàbrega cliqueu aquí
Etiquetes de comentaris:
Entrevista
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada