Pàgines
- Pàgina d'inici
- ARROSSOS i PASTES
- VERDURES i LLEGUMS
- CARNS
- PEIXOS i MARISC
- SOPES i CREMES
- OUS i FORMATGES
- PANS i COQUES
- POSTRES i DOLÇOS
- SALSES
- A-Z RECEPTES DE CUINA
- A-Z POSTRES i DOLÇOS
- CONSELLS i RECOMANACIONS
- LLIBRES i PUBLICACIONS
- JORNADES i FIRES GASTRONÒMIQUES
- PROPOSTES i ACTES GASTRONÒMICS
- CUINATERÀPIA BIO
- CUINATERÀPIA SOLIDÀRIA
dilluns, 28 de setembre del 2009
Crema catalana
1 litre de llet
8 ous
8 cullerades de sucre
1 branca de canyella
1 llimona
2 cullerades de maizena
Elaboració:
Posem a escalfar en un pot una mica més de la meitat de la llet, hi afegim la canyella partida en dos o tres trossos i la pell de la llimona que ens servirà per aromatitzar i esperem a que comenci a bullir.
Mentrestant posem els rovells d’ou en un altre pot i els barregem amb les varilles. Reservem.
En una tassa desfem la maizena amb la resta de llet freda que ens ha quedat. Reservem.
Quan la llet que tenim al foc s’estigui escalfant hi afegirem el sucre i quan ja comenci a bullir, traiem del foc i ho afegim al pot que hi tenim els ous, passant-ho per un colador; primer una miqueta, barregem i acabem de posar la resta, remenem tota l’estona sense parar, hi afegim la maizena que tenim desfeta a la tassa, que també la colem per si han quedat grumolls i ho remenem tot plegat bé.
Ara ho posem al foc i quan faci el primer bull, ho retirem immediatament i seguim remenant un parell de minuts més perquè acabi de coure.
Seguidament ja ho emplatem en cassoletes de fang.
Un cop freda i posem sucre per sobre i amb una pala la cremem i ja ho tenim a punt per menjar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada