dimecres, 27 de maig del 2009

Bacallà bullit amb patata i ceba

Ingredients:
Morro de bacallà dessalat
Patates
Cebes
Julivert
Sal
Oli d’oliva
Aigua




Preparació:
Posem en una cassola dos o tres dits d’aigua, la justa per cobrir les patates que haurem pelat i tallat a rodanxes d’un dit de gruix, i tindrem també a la cassola. (Ja sabeu que si voleu que les patates no s’obrin o es trenquin cal posar-les a bullir amb aigua freda).


Engeguem el foc a mig gas, posem un pessic de sal i tapem.

Mentre arrenca el bull pelem i tallem en quatre trossos les cebes i les posem també a la cassola amb un parell de branques de julivert i un raig d’oli d’oliva.

Quan veiem que la patata és gairebé cuita (uns 10 minuts segons la varietat de la patata) destapem la cassola, hi posem els talls de bacallà, tornem a tapar i en quatre o cinc minuts més ja tindrem el plat al punt. Comprovem com està de sal, ja que segons estigui de dessalat el bacallà en farà falta una mica més o no i ja ho teniu a punt.

Emplateu el bacallà amb les patates i la ceba escorregudes, si voleu poseu una cullerada de maionesa per sobre i assaboriu-lo que val la pena.

Aquest plat el podeu combinar com vulgueu; amb una cullerada de maionesa i tot xafat està boníssim. Hi podeu posar ous durs. Hi podeu picar all i julivert i tirar-ho per sobre, o deixeu anar la imaginació i el gust i vosaltres mateixos.

Bon profit!