dilluns, 18 de maig del 2009

Arròs amb pollastre i verdures

Ingredients per a 4 persones:
1 Porro
1 Ceba
1 Carbassó
1 Pebrot verd
50 grams de pèsols
100 gr. de mongeta tendra
2 Pit de pollastre desossat
3 grans d'all amb la pell
400 grams d'arròs integral
1 litre de caldo vegetal o de pollastre
Oli d’oliva
Sal
Pebre

Preparació:
En una cassola grossa hi posem un bon raig d’oli d’oliva i hi tirem el pit de pollastre salpebrat i tallat a daus petits, juntament amb els grills d'all. Ho fregim tot plegat una mica i ho reservem.


Seguidament posem les verduretes totes tallades ben petites, a la mateixa cassola on hem fregit el pollastre, seguint el grau de cocció que necessitin, començarem pel porro, ceba, pebrot verd, carbassó... (podem posar les verdures que més ens agradin) i deixem que es vagin fent poc a poc.

A part, posarem la mongeta tendra també tallada ben petita i els pèsols, a bullir en un pot amb una mica d’aigua i sal.

Un cop tenim la verdureta de la cassola una mica cuita, hi afegim els daus de pollastre que tenim reservats i barregem tots els ingredients.
Ara ja hi podem posar l'arròs, jo en aquest cas he triat un d'integral, però si ho preferiu podeu posar-ne un normal o el que més us agradi.

Quan ja tenim sofregit una mica l'arròs, uns 3 o 4 minuts, (això ho farem perquè no ens quedi enganxat entre ell) hi tirarem el caldo calent, jo hi he posat un caldo de pollastre dels que venen envasats, i ho deixarem que bulli durant 20 minuts remenant de tant en tant per que no s'aferri l'arròs.

Quan veiem que l'arròs és pràcticament cuit hi afegim els pèsols i la mongeta amb l’aigua de bullir, ho deixem uns 6 o 7 minuts més i ho rectifiquem de sal i aigua, si cal.

I ja està, passat aquest temps tindreu a punt un exquisit arròs ben sa i natural i sense cap mena de complicació per fer-lo. Bon profit!