dijous, 21 de maig del 2009

Sípia amb pèsols

Ingredients per a 4 persones:
2 sípies mitjanetes
1 quilo de pèsols
1 ceba gran
1 tomàquet madur
Oli

Per la picada:
2 torradetes
1 grill d’all
2 branques de julivert
15 ametlles torrades







Preparació:

Netegem i tallem a daus la sípia.
En una cassola amb un bon raig d’oli d’oliva i tirem la sípia i un gotet d’aigua, tapem i deixem que es vagi fent.
Mentrestant pelem la ceba i la tallem també a daus petits i la incorporem a la cassola juntament amb la sípia.

Quan veiem que comença a agafar color dauradet tant la ceba com la sípia, (sense deixar però, que es cremi) i posarem la salsa de una de les sípies i el tomàquet madur ratllat i sense pell. Donem unes voltes més i quan el sofregit estigui al punt hi afegirem els pèsols crus amb un parell de gots d’aigua i salarem. Taparem la cassola i farem una picada que afegirem també a la cassola.


Ara ja només ens caldrà esperar uns minuts més, que els pèsols quedin al punt. Ajusteu la sal si cal, i tindreu a punt un plat de llepar-vos els dits o de sucar-hi pa, això us ho deixo al vostre gust.

Bon profit!