dilluns, 11 de maig de 2009

Llom de pescadors

Ingredients per a quatre persones:

700 grams de llom en un tall
2 calamars frescos grossos
1 ceba gran
2 patates mitjanes
3 pastanagues
4 grills d’all
Oli d’oliva
1 gotet de vi blanc sec


Elaboració:

Engeguem el forn a 180º que es vagi escalfant.

A la mateixa safata del forn hi fem un llit amb les verdures trossejades; es salpebre el llom i es posa al damunt de les verdures. Ho reguem amb el vi, una tasseta d’oli d’oliva i els alls escampats. Ho posem al forn uns 40 minuts.
Passat aquest temps ho traiem i hi posem els calamars nets i sencers i ho farem coure uns 30 minuts més.
Quan ja estigui traurem del forn, passarem les verdures pel “xino” juntament amb el suc del rostit i amb només 2 del 4 grills d’all que hi havíem posat.

Tallarem el llom i els calamars a rodanxes, ho anirem posant a la safata, tirarem la salsa al damunt i ho posarem al forn 5 minuts més. I ja està a punt per servir.


Bon profit!

Recepta de Felicita Sagrera