dilluns, 1 de juny del 2009

Sardines en escabetx

Ingredients:
1 quilo de sardines
Farina
Sal
Oli
5 grills d’all
2 fulles de llorer
uns quants grans de pebre negre
1 got de vinagre de vi
1 got d’aigua
3 culleradetes de cafè de pebre vermell dolç
Branquillons de farigola





Preparació:
Netegem les sardines, els hi podem treure el cap o no això va a gustos.
En un plat hi posem farina i la salarem ho barregem bé i enfarinem les sardines.
Ara en una paella hi posem oli, (ben bé un dit) hi tirem una fulla de llorer i cinc o sis escuradents (aquests només en serviran perquè l’oli no se’ns cremi, després caldrà treure’ls).Quan l’oli sigui ben calent fregirem les sardines, ho farem amb foc viu de manera que ens quedin lleugerament daurades per fora, però sense acabar-se de fer per dins i les reservarem en una cassola de fang o de vidre.
A dins el mateix oli, (sempre que no se’ns hagi recremat massa) hi afegirem els cinc grills d’alls sense pelar però aixafats una mica, (que ho podem fer donant-los un cop amb la mà de morter), l’altra fulla de llorer i més oli si creiem que en pot fer falta.
Ho fregim a foc suau i quan veiem que els alls comencen a daurar-se hi afegim els branquillons de farigola, els grans de pebre negre, un got de vinagre de vi (vigilar al tirar-hi el vinagre fer-ho amb el foc apagat o ben baix per tal que no s’encengui) i un bon got d'aigua. Deixem reduir una miqueta i ja hi podem posar les tres culleradetes de pebre vermell, donem un parell de voltes, apaguem el foc i ja ho podem abocar tot sobre les sardines.

Deixem que es refredin i un cop fred ho deixem reposar tapat a la nevera almenys un dia, tot i que així escabetxades, es poden conservar uns quants dies a la nevera.
L’ideal però, és degustar-les a temperatura ambient, per tant, si en feu més del compte podeu anar traient una estona abans, les que hagueu de menjar.

Bon profit!