dijous, 4 de juny del 2009

Oferta universitària del Maresme


Acaba d’obrir-se el termini de preinscripcions per cursar estudis universitaris, que finalitzarà en la primera setmana de juliol.
La comarca del Maresme presenta una oferta universitària que es podria qualificar com a tecnològica, donada l’orientació dels estudis universitaris que es poden cursar en el territori: enginyeria, empresa, hostaleria i turisme.

El Maresme és “campus” de tres universitats i el total de places ofertades és de 350 places de Grau (carreres universitàries adaptades al EEES) i 60 places d’Enginyeria Tècnica no adaptades al EEES.

La Universitat Pompeu Fabra està present a Mataró amb dos Graus: el d'Empresa amb 80 places diurnes i 80 places nocturnes i Turisme i Gestió del Lleure amb 50 places.
El campus de la Universitat Politècnica de Catalunya a Mataró ofereix 80 places per el Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica.
A més la UPC impartirà a Mataró una titulació no adaptada al EEES que és la Enginyeria Tècnica Informàtica de Gestió amb 60 Places.
La Universitat de Girona, per la seva part, ofereix en el campus de Sant Pol de Mar el Grau en Direcció Hotelera amb 60 places.

El Grau en Direcció Hotelera, que impartirà l’Escola Universitària de Sant Pol de Mar, és l’únic d’aquesta especialitat que es pot estudiar a Espanya en el curs acadèmic 2009-2010.

El sector hoteler i de restauració en el context internacional disposa, a diferència d’Espanya on el sector produeix gairebé cent mil milions d’euros a l’any, de titulació universitària - Hospitality Management-. Gràcies a la iniciativa del centre universitari santpolenc les professions d’hostaleria assoleixen el rang universitari que els hi correspon per la seva importància econòmica i laboral.
La singularitat del Grau en Direcció Hotelera que s’ofereix des de la comarca del Maresme per a tota Espanya farà que s’intensifiquin les sol•licituds d’ingrés per part d’estudiants de totes les Comunitats Autònomes, així com d’altres països europeus i americans, si bé cal recordar que l’Escola de Sant Pol rep anualment alumnes d’una vintena de nacionalitats.


Informació facilitada per l'EUHT StPOL.