dilluns, 8 de juny del 2009

Braç de tonyina i patata

Ingredients:
Patates
Mantega
Llet
3 ous durs
Tonyina en llauna
Maionesa
Anxoves
Gambes
Olives
Sal
Aigua


Preparació:
Pelarem i tallarem a daus les patates i les posarem a bullir amb l’aigua freda, sal i una cullerada de mantega.



En un pot a part, hi posarem també a bullir els ous. Us recordo que el punt just de cocció és de dotze minuts que comptarem a partir de quan comenci a bullir l’aigua. Apagarem el foc, els refredarem amb aigua, els pelarem i reservarem.

Quan tinguem les patates bullides les retirarem, els hi escorrerem l’aigua, les posarem en un bol i les aixafarem amb una forquilla, afegint llet fins que agafin una textura que ens permeti modelar.

Ara, posarem les patates sobre film transparent que haurem estès a sobre marbre, ho taparem amb una altra làmina de film i amb un corró, anirem estirant la patata fins a formar una base.

Una vegada tinguem la base de patata ben estirada, retirarem la làmina de film de sobre i omplirem amb el farcit. En aquest cas haurem posat en un bol, la tonyina, dos dels ous durs, unes quantes olives i les gambes tot ben picadet; ho lligarem amb una mica de maionesa i ho repartirem al mig de la base de patata.

Ara, amb molta cura i amb l’ajuda del film transparent tancarem la base de patata en sí mateixa. Primer amb l’ajuda del film posarem la patata a sobre el farcit per un costat, tornarem a deixar el film a sobre el marbre, ara posarem igualment la massa de patata per l’altre costat i embolicarem tot el braç com si emboliquéssim un gran caramel, tancarem les puntes amb unes pinces i ho reservarem a la nevera, millor unes quantes hores.

Un cop estigui fred, el traurem de la nevera, li retirarem el film i seguidament el posarem en una safata per decorar-lo.

Cobrirem el braç amb maionesa, posarem per sobre ou dur tallat a rotllanes, olives, anxoves, tires de pebrot vermell i/o el que més ens agradi.

Quan acabem amb la decoració el tornarem a la nevera fins a l’hora de menjar-lo, i el servirem tallant-lo en rotllanes d’un dit de gruix.

Aquest braç el podem fer farcint-lo amb un altre peix, amb carn picada, amb verdures o amb el que se’ns acudeixi.

Bon profit!