dimarts, 22 de juliol de 2008

Crema de carbassó


Ingredients per a 4 persones:

4 carbassons
1 ceba petita
1 patata mitjana
Brou de pollastre, o dues pastilles d'Avecrem
Oli d'oliva, pebre blanc
Un pot de 125 ml de crema de llet, o llet sencera
2 formatgets tipus “caserio”
1 tall de pernil serrà talladet en juliana






Preparació:

En una olla es posa l'oli d'oliva i quan és calent s'hi afegeix la verdura neta, pelada i tallada en dauets.

Es deixa ofegar per uns minuts, remenant de tant en tant, fins que està ben tova. La qualitat de l'oli d'oliva, i el procés d'ofegat condicionen el resultat final del plat.

S'afegeix el brou de pollastre  (dos cullerots per persona), i es deixa coure amb la olla tapada a foc lent.

Quan és ben cuit es passa per la batedora que quedi ben fi.

S'afegeix la crema de llet, o la llet i els formatgets i el pebre i es continua batent.

Ha de quedar una crema ben fina.

S'acompanya per sobre amb una juliana de pernil salat passat per la paella, que és el que li dona el toc cruixent.

Es pot servir calent i reconfortant a l'hivern, o fresquet de la nevera a l'estiu.